Demustijeu opet zamenjen motor, ponovo startuje s kaznom

Ekipa Kraft-Bambu bila je prinuđena da i treći put u ovoj sezoni zameni motor u „ševrolet RML kruzu“ kojim pilotira Gregoar Demustije, pa će vozač automobila #11 na trci 1 u Moskvi startovati sa začelja kolone.

Mada je na Nordšlajfeu oba puta stigao na cilj bez incidenata, francuski vozač je u Nemačkoj oterao 1.6-litarski turboprehranjivani agregat u previsoke obrtaje tokom jednog šaltovanja u niži stepen prenosa.

Prvu zamenu motora na automobilu #11 tim Kraft-Bambu izveo je posle Argentine i uzrok je bio isti – Demustije je i na Termama prevrteo agregat pri šaltovanju naniže, pa je kažnjen gubitkom startnih pozicija na trci 1 u Maroku. Efektivno ta mera nije imala nikakvo dejstvo, jer su u Marakešu kažnjena čak osmorica vozača, te je Francuz zahvaljujući spletu okolnosti startovao sa istog mesta za koje se i kvalifikovao.

746153Druga zamena motora na Demustijeovom automobilu izvedena je uoči Nirburgringa, pošto je Kraft-Bambuov trkač dobio novu evoluciju RML agregata. Posledica je bila pomeranje na začelje startnog rasporeda na trci 1 nemačke runde šampionata.

I ekipa i vozač navode poene u Jokohama trofej kategoriji kao svoj cilj u Moskvi. Zadatak bi im mogao biti delimično olakšan jer Gregoar dolazi na stazu koju poznaje iz FIA GT1 šampionata 2012. Te sezone je Francuz bio u posadi koja je osvojila drugo mesto u glavnoj trci vikenda na ruskoj pisti.

Tim Kraft-Bambu je na Moskovskom autodromu nastupio na WTCC rundi 2013. Direktor ekipe Ričard Kolmen stazu pamti kao izuzetno tehnički prohtevnu i kao mesto gde se ekipa pre dve godine nije proslavila. Rezultati tadašnjeg tandema vozača to i pokazuju: Džejms Neš je osvojio 8. i 10. mesto, dok je Aleks Mekdauel obe trke u Rusiji završio bez poena.