Denika Patrik vozi ružičasti “ford fjužn” u sklopu Meseca borbe protiv raka dojke

(HHP/Harold Hinson)

Verovatno najpoznatija žena koja se bavi auto-sportom Denika Patrik voziće ružičasti “ford fjužn” na predstojeća dva Naskar trkačka vikenda.

Posebna boja primenjena je kako bi se podigla svest o raku dojke, a u sklopu Meseca borbe protiv te opake bolesti. Patrikova će u ružičastom automobilu nastupiti na spidvejima Dover i Šarlot.

Pored specijalne kolor šeme, auto nosi i logo Fordovog programa “Ratnici u ružičastom”, čija je namena pomoć svim pacijentima, hrabrim ženama koje su se borile sa kancerom i koje su imale snage da dobiju najveću bitku u životu, kao i njihovim pratiocima u tom poduhvatu.

“Ford u bojama Ratnika u ružičastom zbilja izgleda sjajno”, rekla je Denika, koja trenunto vozi za Stjuart-Has rejsing. “Kancer utiče na sve nas. Gotovo svako od nas poznaje nekog ko je imao rak dojke. Moja prijateljica je imala dvostruku mastektomiju kao preventivu jer je bila pozitivna na gen raka dojke. Ona je prošla kroz sve to i nadam se da je predupredila bolest.”

“Ako radimo zajedno, možemo da napravimo razliku. Bilo da pričamo o tome ili podstičemo ljude da daju donacije, svaka, pa i najmanja pomoć je dragocena. Zato ću ja sa ponosom voziti “fjužn” u bojama Ratnika u ružičastom kako bih podigla svest o tome”.

Najavljujući Mesec borbe protiv raka dojke, Denika je krajem septembra držala časove trkačke vožnje obolelima na Čikagoland spidveju. Ovakvi događaji odvijaju se u sklopu Fordove inicijative pod nazivom “Još dobrih dana” pokrenute 2015. godine, kojom je do danas obuhvaćeno više od 80.000 ljudi širom SAD. Programi su osmišljeni kako bi kod pacijenata i preživelih pobudili neustrašivost i ukazali im na to da uvek postoje nova uzbuđenja i izazovi i da im predstoji “još dobrih dana”.

“Svake godine upitamo sebe šta još možemo da učinimo”, rekla je menadžer projekta Ratnici u ružičastom Trejsi Megi. “Nadam se da ćemo nastaviti da podižemo svest i ohrabrujemo prijatelje i porodice strateškim saradnjama i angažmanima, kako bismo pomogli na jednostavan, ali značajan način.”

Kompanija Ford je aktivna u borbi protiv kancera od 1993. godine i dosad je uložila 133 miliona dolara na istraživanja, edukaciju i pomoć pacijentima.