Di Grasi: Rast zaslužuje najmanje jednu celu godinu u Formuli E

Rene Rast zaslužuje najmanje jednu punu sezonu u Formuli E na osnovu onoga što je u avgustu prikazao tokom njenih završnih šest trka na Tempelhof aerodromu u Berlinu.

To je mišljenje Lukasa di Grasija, fabričkog Audi pilota u Formuli E, kome je dvostruki i aktuelni DTM prvak bio novi timski kolega tokom furioznog finala 2019/20, šest e-prija voženih u samo devet dana.

Rast je na Tempelhofu nastupio umesto iz ekipe izbačenog Danijela Abta i upisao je jedan izlazak na treći stepenik podijuma, četvrto i deseto mesto, dva finiša van bodova i odustajanje.

Rastovi rezultati postajali su bolji kako je sticao više rutine: treću i četvrtu poziciju osvojio je u finalnom dubletu berlinskih trka.

Zbog izlaska Audija iz DTM-a, Rastu je angažman u Formuli E u idućoj sezoni jedina mogućnost da ostane fabrički (plaćeni) vozač proizvođača iz Ingolštata.

Di Grasi je bivši šampion sveelektrične FIA formule, u kojoj se trka od prvog dana i sve svoje startove izveo je za Audi. On smatra da bi Rast bio odlično pojačanje ekipe i svoje gledište je obrazložio na sledeći način.

“Rast se mučio na prve dve trke, ali se na poslednje dve, koje su bile manje energetski zahtevne, pokazao u vrlo dobrom svetlu. Uvek je bio brz i dobro je da i on daje svoje inpute u vezi s automobilom.”

“Njegovi komentari su bili vrlo slični mojim, tako da smo se vrlo dobro slagali. Ono što je on želeo od automobila veoma je slično onome što ja već dugo tražim od Audija, pa to samo potvrđuje pravac za koji se ja zalažem. I Rene razmišlja u istom pravcu, što je veoma dobro jer ne stvara bilo kakav konflikt.”

“Biću više nego srećan da ga imam za timskog kolegu iduće sezone, ukoliko to bude izbor Audija. Ja ne znam tačno kako će se sve to razvijati. Nemam informaciju o tome šta će Audi rešiti za iduću sezonu i samo kažem – ako je Rene u timu, on će biti vrlo dobar dodatak ekipi.”

“On je veoma dobar, veoma pametan i iskusan vozač i mislim da zaslužuje najmanje jednu celu godinu. U Berlinu je dokazao da može da bude vrlo konkurentan.”

Berlinsko finale nije bilo i Rastov debi u Formuli E. On je 2016. gostovao za volanom bolida prve generacije, takođe u glavnom gradu Nemačke. Ta trka vožena je na ulicama, ne na Tempelhofu.

Rast je tada pozvan u Tim Aguri, da odmeni Antonija Feliksa da Koštu, koji je imao obaveze u BMW DTM timu. Nastup je završio odustajanjem posle kontakta s Brunom Senom.

Di Grasi je dodao da je niz od šest trka u kratkom intervalu i na istom mestu stvorio izuzetno pogodne okolnosti u kojima je Rast kao neiskusan vozač u kategoriji mogao lakše da se snađe.

“Zamislite da je ovo bila normalna sezona. Potrebno je mnogo vremena da se naviknete na različite staze, različite energije, različite vrste trka. U Berlinu ste imali konstantu – bili ste tamo, bilo je mnogo vremena da analizirate podatke, da opet sve izvedete na istoj stazi. Zato je to bilo savršeno okruženje za debi s Audijem.”

“Mislim da je situacija s Reneom vrlo povoljna i zaista bi mi bilo drago ako mi bude timski kolega. Mislim da bi to i za mene bio veliki korak napred, da pokušam da naučim više i da steknem drugačije perspektive i drugačije načine za upoređenje svojih podataka.”