Dijego Romanini voziće TCR fokus Protim rejsinga

Popunjen je i kokpit „ford fokusa ST“ s kojim će Protim rejsing otvoriti sezonu 2015. u TCR Internacionalnoj seriji. Italijanski tim angažovao je italijanskog vozača Dijega Romaninija.

Protim će na prvim dvema rundama, u Sepangu i Šangaju, startovati sa jednim „fokusom“, koji je razvio i izradio engleski Oniks inženjering. Drugi auto priključiće se TCR karavanu na prvom evropskom takmičenju u Valensiji, dok će treći „ford“ stupiti u akciju do kraja inauguralne sezone prvenstva.

„Samouvereni smo, jer je Oniks izveo neverovatan posao izrađujući TCR „fokus“, rekao je Valimiro Prezencini, menadžer ekipe iz Toskane. „Hteli smo da započnemo sezonu sa dva automobila, ali je Oniks uložio ogroman napor u fina podešavanja i onda je bilo nemoguće da se drugi auto završi na vreme kako bi bio transportovan na Daleki Istok za prve dve TCR runde. Međutim, mislimo da je vredelo čekati jer auto koji su napravili ima veliki potencijal.“

Romanini40 Onyx-Focus
I direktor TCR serije Marčelo Loti pohvalio je posvećenost s kojom se Oniks upustio u izradu „fokusa“. Pošto je video auto u radionici ekipe Majka Erla, Loti je izneo utisak da je auto do najmanjeg detalja skrojen po TCR tehničkim propisima.

Romanini je izvezao celu WTCC sezonu 2006. za Vihers sport, nastupao je u Superstars seriji i GT takmičenjima u Italiji i Evropi, a učestvovao je i na trkama ETC kupa u Slovačkoj 2013.