Đirolami ponovo slavio u Monci, na podijumu Homola i Koronel, Borković osmi

Argentinac Franko Đirolami u “hondi” pobednik je i druge trke TCR Evropa u Monci.

On je startovao sa desete pozicije i nije mu bilo potrebno mnogo vremena da preuzme vođstvo.

Sa pol-pozicije je krenuo Nikola Bart, koji je poveo trku, ispred Džimija Klerea i Mikela Askone, koji se takođe solidno probio kroz gužvu. Španac je brzo krenuo u napada na Francuzai uz kontakt uspeo da ga obiđe za drugo mesto.
Za taj incident Askona je kažnjen dodavanjem pet sekundi na ukupan rezultat.

Posle kontakta i destabilizacije, Klerea su u dve krivine prošli Homola, Borković i Koronel, a krug kasnije je Koronel uspeo da savlada Borkovića.

Na polovini distance je na čelu kolone bila ista slika kao u trci 1. Askona se svim silama trudio da obiđe Đirolamija, ali je ovog puta bio nešto neoprezniji pa je u jednom trenutku izleteo i izgubio pozicije od Barta i Homole. Ipak, pilot “kupre” se vratio u ritam i do kraja ostao na drugoj poziciji, ali je posle dodavanja pet sekundi rangiran kao peti.

U finišu sprinta na prvih desetak pozicija bilo je nekoliko smena, Homola je kroz cilj prošao kao treći, ali je rangiran kao drugi, a na poslednji stepenik podijuma popeo se ponovo Koronel.

Šesti je pored karirane zastave prošao Jelmini, ispred Džimija Klerea i Borkovića, koji je u finišu izgubio dve pozicije.
Bart je na kraju bio tek deveti, ispred Tedija Klerea i Taufika, Kalehas je trku završio kao 12, a bodove su osvojili još i Benani, Grošek i Langefeld.

U generalnom plasmanu pred poslednji trkački vikend vodi i dalje Askona sa 379 poena ispred Đirolamija koji ima 369. Koronel je sada treći sa 250, a Langefeld je pao na četvrto mesto sa 240 poena.

Poslednji trkački vikend TCR Evropa planiran od 8. do 10. oktobra u Barseloni, a na njemu se neće pojaviti Askona zbog obaveza u drugim serijama.