Dragan Verba Stojković: Poraz je gorak, ali lakše mi je što znam da sam dao sve od sebe

Foto: sakss.org.rs

Dragan Verba Stojković bio je na putu ka nacionalnom šampionskom naslovu na Nagradi Beograda na Ušću, a da do njega ne stigne pobrinula se “alfa 147” koja je prešla 19 od 24 kruga, a onda otkazala poslušnost na S krivini.

Automobilista iz Vrnjačke Banje je u nedeljnoj trci bio treći u apsolutnom poretku, a drugi u klasi VIII, i ta pozicija donela bi mu krunu. Poraz je, međutim, podneo sportski i kao pravi džentlmen.

“Titula je bila četiri kruga daleko”, kazao nam je zamišljeni Stojković. “U subotu sam dao sve od sebe, uzeo sam pol-poziciju, obezbedio sam taj bod koji bi mi doneo titulu i da sam završio drugi.”

“Trka je krenula, startovao sam dobro, međutim na drugoj krivini sam malo ranije zakočio. Mirko je bio blizu, pustio sam ga da bismo izbegli incident, da ne bismo ugrozili jedan drugog. Rešio sam da idem za njim, držao sam distancu, davao sam sve od sebe jer, verujte, titula nije slatka ako nije osvojena kako treba.”

“Već sam u osmom krugu mogao da pustim gas, ali to nisam želeo. Hteo sam da dođem do Mirka, ako mogu da ga pobedim. Pred kraj, na krivini kod Save, auto je na kočenju izgubio zvuk, pogon i sve. Probao sam da ga restartujem, ali je anlaser okretao u prazno. Kaiš je pukao i iskrivio je sve ventile. Kvar je ozbiljniji. Da je auto ikako mogao da ide, ja bih nastavio.”

Tokom 19 i po krugova trkanja “alfa 147” nije davala nikakve znake da će kapitulirati.

“Sve je na Ušću radilo savršeno. Dobro, sezona je počela tako da smo i Mirko i ja imali pehove. Neke druge obaveze su dovele do toga da na drugoj i trećoj trci ne budem pripremljen kako treba. Za ovu poslednju trku sam se ozbiljno pripremao otkad sam došao s odmora. Ceo auto je rastavljen, motor i menjač su pregledani i dovedeni u red. Našli smo probleme koji su doveli do lošijeg plasmana u Banjaluci i u Kraljevu, odnosno probleme koji su nas sprečili da tamo vodimo pravu borbu za prvo mesto. Sad je auto funkcionisao, i same kvalifikacije su pokazale, razlika između mene i Mirka bila je 72 stotinke!”

“Hteli smo da pobedi bolji i da bolji osvoji titulu. U ovom trenutku to je Mirko, tehnika je bila na njegovoj strani, a i vozački je izuzetno dobar.”

Uverili smo se u to da Milovanović i Stojković jedan drugog izuzetno poštuju. Mirko je, recimo, svog konkurenta pohvalio za odlično pripremljen automobil.

“Trudimo se da uvek maksimalno spremimo auto”, dodao je Verba. “Za Ušće je stvarno i bilo tako, menjač i motor su dovedeni na nekih 97-98% mogućnosti. Nikad ne možete izaći na 100%, to samo može da izvede Gospod Bog. Možda je i kamenčić upao u zupčasti kaiš, i on je pukao ko zna? Dok ne nađemo vremena da otvorimo i rasturimo motor, nećemo znati.”

Kraj jedne sezone uvek je i vreme za razmišljanja o sledećoj.

“Sad nam sledi pauza. Preko zime ćemo videti, ako ostanu ista pravila i propisi, spremaćemo se za sledeću sezonu i probati da otmemo Mirku titulu.”

Stojković je analizirao i moguć suprotni slučaj: “Ako ne bude superprodukcije, treba razmisliti da li ići u neku drugu klasu, ili pustiti da sve dalje ide svojim tokom. Neku ideju o toj drugoj klasi nemam, ovaj sport je preskup. Nema nikakvih nagrada, mi vozimo iz ljubavi, a dobijemo samo pehar. Niko ne zna da taj jedan osvojeni pehar košta možda 1.500 ili 2.000 evra, a da neosvojen košta mnogo više, jer je nešto stradalo na automobilu.”

“Hteo bih da se zahvalim sponzorima i prijateljima koji su pomogli da završim ovu sezonu. Da, trebalo je završiti bolje, ali nije do njih. Firma Merkata je pomogla finansijski, a Slodes trejd nas je snabdevao mazivima. Takođe su tu i lokalni prijatelji iz Banje i firme koje su nam pomagale u radu oko vozila. Svima želim da se zahvalim i da poručim da mi je žao što nisam uspeo da osvojim titulu.”

 

Vozač iz Vrnjačke Banje napustio je Ušće sa gorčinom, ali i sa jednom veoma važnom ličnom utehom: “Jeste to gorak ukus u ustima, ali lakše mi je što sam dao sve od sebe, što nisam hteo da budem samo sakupljač bodova, nego sam hteo da se borim sa Mirkom. On je izuzetan vozač i kad pobedite njega, to znači da ste došli na neki određeni nivo.”