Drugi HRT „holden“ na Bathurstu 1000 predstavlja svetlu stranu Sile

I drugi „komodor“ Holden rejsing tima dobio je specijalne boje za trku Bathurst 1000 australijske V8 serije.

Tema je, kao i u slučaju sestrinskog automobila #2, najava za „Buđenje Sile“, sedmi film iz serijala Ratovi zvezda, ali „komodor“ #22 predstavlja svetlu stranu Sile. Na njegovim bokovima nalaze se Čubaka, popularni lik iz filma, kao i „X-ving“ letelica i Milenijumski soko“. Tako dekorisan auto treba da vozi tandem Džejms Kortni – Džek Perkins.

image129596_cOsim što promovišu novo kinematografsko ostvarenje, specijalne nove kolor-šeme Holden rejsing tima poklapaju se sa 25-godišnjicom prve pobede ove ekipe na Bathurstu.

U kompaniji Holden očekuju da će željno iščekivani snimci automobila „na svetloj strani Sile“ prouzrokovati jednako burnu reakciju kao prvo prikazivanje automobila #2, koji je bio najvrelija tema na fejsbuku u Australiji na dan kada je predstavljen.

Posvetivši oba svoja automobila jednoj strani Sile uoči Bathursta 1000, ekipa je posredno i simbolički dodelila i uloge svojim vozačima.

„Dizajn u bojama Ratova zvezda predstavlja najbolju kombinaciju koju je naš tim ikada imao na Bathurstu. Moj auto definitivno bolje izgleda od Gartovog i raduje me što sam u ovoj podeli ja dobar, a on loš momak“, izjasnio se Kortni.

image129595_cPosle povrede grudnog koša koju je doživeo prošlog meseca u Sidneju, Džejms Kortni je još pod znakom pitanja za start na „Velikoj trci“, pa će ga, ako ne bude stigao da se oporavi, u „holden komodoru“ #22 odmeniti bivši V8 šampion Rasel Ingal.

„Telo se nalazi pod veoma snažnim opterećenjima na stazi Maunt Panorama, naročito na vrhu planine. Ako mi rebra ne zarastu kako valja, neko od njih bi ponovo moglo da se polomi i izazove hemotoraks (izliv krvi u prostor između listova plućne maramice), što je mnogo ozbiljnije od moje početne povrede“, objasnio je Kortni. „Ove nedelje mi sleduje finalno skeniranje, da vidim kako kosti zarastaju i posle toga ćemo doneti konačnu odluku o startu na Bathurstu 1000.“