DTM je prioritet: Rast, Miler i Frajns oslobođeni obaveza na 24 sata Spa

Između prošlonedljne runde na Zolderu i novembarskog sezonskog finala na Hokenhajmringu, trojica Audijevih pretendenata na DTM titulu, Rene Rast, Niko Miler i Robin Frajns trebalo je da učestvuju na GT trci 24 sata Spa.

Međutim, Audi je objavio da nijedan od ove trojice neće startovati na čuvenoj trci izdržljivosti u Ardenima.

24 sata Spa predstavlja dragulj u kruni GT Svetske čelendž serije – Evropskog endurans kupa (bivša Blanpan serija) i na njoj je trojica DTM protagonista trebalo da pojačaju klijentske Audi postave.

Rast i Frajns trebalo je da voze “audije RS 8 LMS” belgijske ekipe WRT, prvi u postavi sa Kelvinom van der Lindeom i Mirkom Bortolotijem, drugi sa Kristoferom Mizom i Drisom Vanthorom.

Miler je poslat u francuski Santelok rejsing, gde je trebalo da vozi zajedno s Kristoferom Hazeom i Markusom Vinkelhokom.

Međutim, Audi sport je u utorak objavio da je zajedno sa trojicom svojih fabričkih pilota odlučio da im omogući da se potpuno usredsrede na presudnu bitku za DTM titulu na Hokenhajmringu.

Umesto njih, regrutovani su Matje Vaksivije, Dorijan Bokolači i Denis Maršal, a još nije objavljeno ko će od njih završiti za volanom kog klijentskog “RS 8 LMS”.

Uoči DTM finala u Baden-Virtembergu, Rast je lider serije sa 304 boda, Miler ima 285, a Frajns 263.