DTM šampion Folker Štricek “dresirao” novu “opel insigniju GSi” na Nordšlajfeu

Folker Štricek je bio prvi DTM šampion, u seriji koja je još nosila ime “Nemačko prvenstvo produkcijskih automobila”.

Titulu je osvojio 1984. godine i, što je kuriozitet, to je učinio ne osvojivši nijednu trku. Štaviše, on u celoj svojoj DTM karijeri nijednom nije prvi prošao kroz cilj.

Štricek je danas direktor Opelovog sportskog i odeljenja za performantne automobile. U tom svojstvu, on i njegov tim razvijali su finalni setap nove serijske “insignije GSi” na najprohtevnijoj stazi od svih, Nirburgringu Nordšlajfe, što je tretman kroz prolazi svaki “opel” sa sportskijim ambicijama.

Proizvođač iz Riselshajma tvrdi kako je “insignija GSi” najbolji primer kako treba da izgleda i funkcioniše moderna i efikasna sportska limuzina.

Štricek tu tezu potkrepljuje sledećim argumentima: “Laka konstrukcija, odlična konfiguracija šasije sa unapređenom hidraulikom amortizera i softverskim podešavanjem, kao i jedinstveni pogon na sva četiri točka sa vrhunskim pneumaticima, čine model “insignija GSi” upravo onoliko oštrim i preciznim koliko smo to želeli. Ovo su preciznost i efikasnost kakve se očekuju od modernog sportskog automobila.”

“Rezultati govore sami za sebe. U mogućnosti sam da za upravljačem “insignije GSi” izvezem krug na Nordšlajfeu dvanaest sekundi brže nego u snažnijem prethodniku, “insigniji OPC”. Ja naravno automobil vozim do krajnjih granica i koristim apsoluno svaki centimetar asfalta. Čim trasa postane zahtevnija, u krivinama ili na deonicama sa slabijim prianjanjem, zapravo onda kad auto treba da reaguje posebno agilno i precizno, “GSi” je definitivno brži i lako ga je kontrolisati”, kazao je prvi čovek sporta u Opelu, istakavši opštepoznatu činjenicu da je “Zeleni pakao” najzahtevnije mesto na svetu da se auto testira do maksimuma.

Vešanje “insignije GSi” osmišljeno je drugačije nego kod standardnog modela. Kraće opruge spuštaju auto za deset milimetara, dok specijalni amortizeri svode pokrete karoserije na minimum. Za vozne karakteristike bolje od onih koje pruža klasična verzija “insignije” staraju se i četvoroklipne Brembo kočnice sa diskovima prečnika 345 milimetara, kao i direktnije upravljanje.

“Insignija GSi” serijski je opremljena mehatroničkom “fleksrajd” (FlexRide) šasijom. Ona prilagođava amortizere i upravljanje u deliću sekunde, a elektronska kontrolna jedinica takođe menja kalibraciju komande gasa i trenutak promene stepena prenosa automatske transmisije.

Vozač može da bira između ‘standard’, ‘tur’ i ‘sport” moda vožnje. U skladu sa odabirom, volan i pedala gasa mogu postati još osetljiviji i direktniji. Isključivo u GSi modelu nudi se i ‘takmičarski’ mod, koji se aktivira uz pomoć ESP prekidača. On isključuje elektronsku kontrolu stabilnosti i omogućuje više zanošenja, što je neophodno kada vešt vozač želi da izveze brz krug, na primer na Nirburgringu.

Nova perjanica Insignija game najmanje je 160 kilograma lakša od prethodnika, “insignije OPC”. Inteligentni pogon na svim točkovima šalje precizno odmerenu količinu obrtnog momenta svakom točku, što poboljšava vladanje automobila i eliminiše podupravljanje. Taj sistem je deo standardne opreme, što je presedan u ovoj klasi vozila. Klasičan diferencijal na zadnjoj osovini je zamenjen je dvema spojnicama koje upravljaju svakim točkom posebno, a njihov radni režim se po potrebi menja u delićima sekunde.

“Mišlen pilot sport 4 S” pneumatici na točkovima od 20 inča obezbeđuju visok nivo prijanjanja.

Novi Opelov sportski auto D segmenta pokreće dvolitarski četvorocilindarski benzinski turboprehranjivani benzinac, koji oslobađa 260 KS i obrtni moment od 400 Nm. “Insignija GSi” dostupna je i sa biturbo 2-litarskim dizel motorom od 210 KS, sa 480 njutnmetara obrtnog momenta.

Oba agregata uparena su sa potpuno novom osmostepenom automatskom transmisijom. Vozač ima mogućnost da stepene prenosa menja posredstvom klackalica iza upravljača. Pored toga, rad automatske transmisije, odnosno trenutak promene stepena prenosa, može da se unapred odabere izborom standardnog ili sportskog moda vožnje.

Nova “opel insignija GSi” dostupna je kao sportska limuzina, ali i kao porodično orijentisani, praktični karavan “GSi sports turer”.