Dva projekta na Adriji 2018: TCR akademija i TCR endurans akademija nude učenje, trkanje i nagrade

Uz ranije najavljenu TCR akademiju, najnoviji projekat TCR osnivača jeste TCR endurans akademija.

Kako joj samo ime kaže, akademija je namenjena vozačima bilo kog starosnog doba koji žele da započnu turing karijeru ili da usavrše svoje sposobnosti.

Sedište će joj biti na stazi Adrija u Italiji i dejstvovaće pod nadzorom Italijanske automobilske federacije (ACI) uz punu podršku kompanije Marčela Lotija WSC – promotera TCR koncepta – u svim tehničkim, trening, operativnim i aspektima komunikacije.

Biće ponuđeno više modela učenja, različitih po dužini, prirodi i stepenu, a instruktori će biti iskusni vozači koji će uglavnom dolaziti iz TCR serija.

TCR endurans akademija je trkačka serija, koja kreće od 2018. i činiće je šest vikenda na evropskim autodromima. Otvorena je za sve vozače koji u turing trkanju žele da uživaju na pristupačan i praktičan način. Takmičarski format podrazumevaće dve jednočasovne trke subotom i jednu četvoročasovnu nedeljom. Nagradni fond iznosi 600.000 evra.

TCR akademija i novoosnovana TCR endurans akademija na raspolaganju imaju flotuod 50 TCR trkačkih automobila, a zastupljena su tri modela VW grupe: “golf”, “seat leon” i “audi RS3 LMS”.

“S puno entuzijazma ulazim u saradnju sa TCR-om”, rekao je suosnivač dve akademije i vlasnik staze Adrija Đulijano Altoe. “Naš je zajednički cilj da se afirmišemo kao najbolji ulaz u turing trkanje za vozače koji imaju ambiciju da se njime bave. Osim toga, to će biti dodatni podsticaj za međunarodni ugled Adrija internacionalnog autodroma”.

Zadovoljstvo je izrazio i Marčelo Loti, idejni tvorac i vlasnik TCR koncepta.

“Veoma mi je drago što je jedan čovek sa tolikim iskustvom kakav je Đulijano Altoe poklonio apsolutno poverenje TCR konceptu i pokrenuo dva projekta koji će biti savršeno sredstvo za privlačenje novih vozača u TCR svet i turing trkanje”, rekao je Loti.

Iz okvirnog kalendara planiranih endurans takmičenja vidi se da je serija pretežno locirana u Centralnoj Evropi, što govori i o tome kojim se vozačima obraća:
31. mart – 1. april – 6 sati Slovakija ringa
Maj – 6 sati Hungaroringa (tačan datum će biti objavljen naknadno)
2-3. jun – 6 sati Adrije
4-5. avgust – 6 sati Salcburgringa
3-4. septembar – 6 sati Mosta
6-7. oktobar – 6 sati Brna