Dvostruka pobeda “folksvagena” u Singapuru, Verne ispred Kominija

Žan-Karl Verne nastavlja da dominira u Singapuru. Vozač Leopardovog “golfa” osvojio je trku 1, posle starta s pol pozicije, svih krugova provedenih u vođstvu i izvezenog najbržeg kruga, uz 3,1 sekund prednosti na cilju.

Tim iz Luksemburga zabeležio je dvostruki trijumf: Francuzu se na drugom stepeniku podijuma pridružio timski kolega Stefano Komini, a Pepe Oriola završio je kao ukupno treći i najuspešniji trkač “seata”.

Iako je startovao drugi, Mato Homola je kraj krarirane zastave prošao četvrti, a peto mesto zauzeo je lider prvenstva uoči Singapura, Džejms Neš.

Do poena su stigli i šestoplasirani Sergej Afanasjev, Dušan Borković, koji je upisao šest poena, Kevin Glison, osmi na povratku u TCR Internacionalnu seriju, te Atila Taši i Đani Morbideli.

Leopardov tandem odlično je startovao na Marina Beju: Verne i Komini poveli su trku ispred Pepea Oriole i Džejmsa Neša.

Homola je krenuo loše i na otvaranju potonuo, ali se vratio u bitku sa Kraft-Bambuovim “seatima”, održao se ispred Afanasjeva, a prestigao je Neša.

Morbidelija je Borković lakšim udarcem u zadnju levu stranu automobila okrenuo već u prvom kompleksu krivina, a Italijan posle toga nije uspeo da se probije dalje od desetog mesta. Skroman plasman za čoveka koji je imao drugo vreme u kvalifikacijama, ali je po kazni startovao deveti.

Komini je početno ugrožavao vodećeg timskog kolegu, ali se situacija već od drugog kruga stabilizovala. Borković je tokom cele distance od 10 krugova progonio Afanasjeva, ali Rusa nije uspeo da savlada.

2016_photo_news_334_8709cd99d3b7cd5a6bee04db3f320826

Fulin je, takođe po kazni, pošao s petnaestog mesta, rapidno se probio u prvih 10, ali je odustao u četvrtom krugu zbog problema s motorom. Do cilja nije došao ni Davit Kadžaja, koji je kapitulirao dva kruga pre kraja.

Trka je bila lišena posebnih uzbuđenja, ako se ne računaju sve brljotine Malezijca Daglasa Kua, uključući i lakši udarac u zaštitni zid od guma. Na istom mestu je barijeru “pogodio” i Loris Hezemans.

Glavnina događaja zbila se na startu, a poredak na vrhu nije menjan u završne dve trećine distance. Verovatno najatraktvinija strana celog nadmetanja bilo je veštačko osvetljenje na uličnoj pisti Marina bej, na kojoj je i ove večeri (po lokalnom vremenu) vladala velika vrućina.

Posle 17. od 22 ovosezonskih trka, na čelu tabele i dalje je Neš, sada bodovno poravnat sa Kominijem – obojica imaju po 215 poena. Samo bod manje ima Oriola, a današnja pobeda podigla je Vernea na 195 poena.

Druga trka devete runde TCR Internacionalne serije vozi se sutra po danu, počinje u 9 sati po centralnoevropskom vremenu, a na njoj s pol-pozicije treba da krene Kevin Glison.