Džon Filipi ostaje sa Kamposom uz mentorstvo Ivana Milera

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Džin Filipi će nastaviti učešće u Svetskom šampionatu turing automobila u 2016. godini kao vozač “ševrolet RML kruza” ekipe Kampos rejsing, uz podršku kompanije OSCARO i sa “tajnim oružjem” koje sprema.

Filipi je najmlađi vozač koji je krenuo s pol pozicije u istoriji WTCC-a, desilo se to na inverznom startu u Kataru u novembru 2015, a tada je imao 20 godina i devet meseci. Korzikanac je za predstojeću sezonu obezbedio i trenerske usluge četvorostrukog turing prvaka sveta Ivana Milera.

“Džon se već dobro pokazao, uprekos njegovim mladim godinama”, rekao je Miler. “Ipak, ja sam uveren da je to tek početak. Moj tim i ja ćemo biti na njegovoj strani i vodićemo ga da bi postao ozbiljan igrač u šampionatu već ove godine”.

397410
Filipi 2016. nastavlja za volanom ševroleta

Mladi Korzikanac će i u svojoj trećoj WTCC sezoni nastupati sa Kampos rejsingom, za volanom “ševrolet RML kruza”.

“Veoma sam srećan što nastavljamo našu zajedničku priču. Cilj mi je da uspostavim legitimitet u ovom šampionatu, uzimajući u obzir moje poslednje performanse. Srećan sam što ću nastaviti saradnju sa inženjerima i mehaničarima Kamposovog tima. Veoma sam samouveren uoči predstojeće sezone i nadam se da ću postići dobre rezultate”, rekao je Filipi i zahvalio se svom sponzoru OSCARO, koji ga prati još iz vremena kad je vozio karting. Ova kompanija trguje auto-delovima i inače se nalazi u pulu zvaničnih partnera Svetskog prvenstva turing automobila.

“Džon je pokazao dosta potencijala otkako se pridružio našem takmičenju”, rekao je Fransoa Ribeiro, WTCC promoter. “Radujemo se što ćemo biti svedoci njegovog daljeg napretka uz mentorstvo Ivana Milera. Pred njim je velika prilika.”

Filipi je prvi privatnik prijavljen za WTCC nastup 2016. u “ševroletu”. Kao nezavisni učesnik, imaće pravo da osvaja bodove za WTCC trofej. Korzikanac je u Svetskom prvenstvu debitovao 2014, izvezavši punu sezonu u Kamposovom “leonu”. Prošlu godinu završio je na 18. mestu u generalnom, a kao osmi u Jokohama trofeju, dok mu je najbolji apsolutni pojedinačni plasman bila 10. pozicija.