EKO rejsing tim Vesnić danas ispunio zacrtano

EKO rejsing tim Vesnić i njegovi vozači u Slovačkoj su u nedelju po podne uspostavili „stari srednjoevropski poredak“.

Posle jučerašnjeg peha s pneumatikom, Milovan Vesnić nije prepustio ništa slučaju, a i maleri su ga zaobišli, tako da konkurenti nisu bili ni blizu prilike da Mikici uskrate sedmu pobedu u CEZ sezoni 2015. Rudi Pešović morao je više da se pomuči, ali rezultat ni u njegovom slučaju nije izostao. Bilans dana: dvostruka pobeda, prva takva od takmičenja u Bajaluci.

Mikica je od starta do cilja diktirao tempo koji niko od konkurenata iz klase nije mogao da prati. Pešović je u drugu trku krenuo sa trećeg startnog mesta, iza Vesnića i Slovaka Jula Končeka. Slovak je svoju „vektru STW“ ponovo ostavio pored staze, danas već u prvom krugu, i prepustio je drugu poziciju vozaču juče pobedničkog BMW-a 320si.

2015-06-21 17-19-55 (5)
I nastavak Pešovićevog nastupa bio je krajnje uzbudljiv. Tokom prvog dela trke stalno ga je napadao Poljak Višomirski u „hondi CRX“, jednom nakratko uspeo i da ga pretekne, ali kada je Rudi ulovio pravi tempo, problema više nije bilo. Pešović je prošao kroz cilj kao drugi sa velikom prednošću nad trećeplasiranim, donevši još radosti celom timu.

„Juče nismo imali sreće i mali šraf mi je upropastio stoprocentni učinak u dosadašnjem delu sezone. Ovoga puta danlop pneumatici su bili jači od sve prljavštine i rizle koju su vozači iz svetske elite ostavili po stazi. Nova pobeda i naravno da sam zadovoljan celim vikendom i rezultatima koje smo postavili Pešović i ja, uz veliko zalaganje celog tima,“ rekao je Vesnić

2015-06-21 17-45-57 (2)„Danas smo ispunili zacrtano. Pozicije jedan i dva su naše i izuzetno mi je drago zbog toga. Imao sam zanimljivu borbu sa vozačima iz Poljske i Slovačke i dobar je osećaj kada ponovo izađeš iz njih kao pobednik. Idemo dalje, učvrstili smo se i u generalnom plasmanu na istim pozicijama tako da je iza nas fantastičan vikend“, zadovoljan je Pešović bilansom sa Slovakija ringa.

Posle osam izvezenih trka, otprilike na polovini sezone, Milovan Vesnić zauzima ubedljivo prvo mesto u šampionatu Centralne Evrope sa 158 bodova, drugi je Pešović sa 94, dok je na trećem mestu Poljak Jakub Višomirski koji je osvojio 53 poena. EKO rejsing tim Vesnić može spokojno da planira ostatak sezone, jer su dosad postignuti rezultati odlični i daleko iznad očekivanih.

Slovakija ring, rezultati trke 2 (klasa do 2 litra)
1. Milovan Vesnić (SRB) – voksol vektra STW
2. Rudolf Pesović (SRB) – BMW 320si
3. Jakub Višomirski (POL) – honda CRX