Ekskluzivno: Alfa i Romeo Feraris stekli prvog klijenta!

Otprilike svaka druga vest ovog trkačkog vikenda na Salcburgringu tiče se “đulijete TCR”, njenog tvorca, tjunera Romeo Feraris, ili vozačkog para Mikela Čeruti – Petr Fulin.

Najnovija ekskluzivna informacija kaže: Romeo Feraris stekao je i prvog klijenta za svoju “đulijetu”. Auto je naručila mađarska ekipa Unikorse, koja se na regionalnoj i evropskoj sceni specijalizovala za takmičenje u Alfinim modelima.

Šef tima Zoltan Kerteši ispričao nam je da će auto biti dovršen i isporučen u julu, a Mađari s njim nameravaju da se takmiče u Evropskom kupu turing automobila. Prema ETCC kalendaru 2016, za start na Manji-Kuru biće prekasno, ali se Kerteši time ne opterećuje: “Za nas je ova sezona ionako prošla, cilj nam je učešće u ETCC kampanji 2017, pa nije važno hoćemo li se pojaviti na bilo kojoj rundi ove godine, čak ni na onoj poslednjoj, u oktobru u Imoli. Ništa nećemo požurivati, iskoristićemo vreme da se što bolje pripremimo za 2017. i da testiramo automobil.”

Norbert Kiš u "alfi 156" na Slovakija ringu 2014.
Norbert Kiš u “alfi 156” na Slovakija ringu 2014.

Test dužnosti biće poverene jednom od najbržih mađarskih trkača, Norbertu Kišu, dvostrukom evropskom prvaku u trkama kamiona.

“Norbi ima ugovor u trkama kamiona do kraja ove sezone, ali ga ništa ne sprečava da vozi i nešto drugo, ako mu se obaveze ne preklapaju. Mogao bi za nas da nastupa u ETC kupu 2017, ali to je već pitanje budžeta”, dodaje Zoltan Kerteši.

Norbi Kiš je svoja najblistavija izdanja u Evropskom kupu turing automobila prikazao u Unikorseovoj “alfi 156” u sezoni 2014.

Već smo izvestili da su kvarovi “prikočili” “đulijete TCR” na drugom treningu u Austriji, a sada smoi doznali više o njihovoj prirodi. Mikela Čeruti imala je problem sa senzorom pedale gasa, dok je na automobilu Petra Fulina pukao deo u sistemu za rashlađivanje.