Engstler kompletirao TCR postavu

Likvi moli tim Engstler kompletirao je svoj vozački trio za inauguralnu sezonu TCR Internacionalne serije.

Uz vlasnika ekipe Franca Engstlera i Rusa Mihaila Gračova trkaće se i 18-godišnji Italijan Lorenco Velja. Tinejdžeru iz Torina ovo će biti treća takmičarska sezona: debitovao je u FIA ETC kupu 2013, nastupajući pod pseudonimom Romeo Lučano i završio je godinu kao četvrti u klasi Super 1600, sa dva druga mesta na Slovakija ringu kao najboljim pojedinačnim rezultatima.

Luciano84Tokom 2014. Velja je vozio u Seat leon Evrokupu, popeo se na treći stepenik podijuma na Salcburgringu i u konačnom plasmanu zauzeo je poziciju 12.

Tim menadžer ekipe Kurt Treml istakao je da italijanski trkač u ekipu unosi mladalački entuzijazam i potencijal, te da je došao u sredinu u kojoj će moći da sazri i poboljša se sarađujući sa tako iskusnim vozačem kakav je Franc Engstler.

112SEATLeonEurocup02AustriaSalzburgringPDK„Ovo je važan korak napred u mojoj još uvek kratkoj trkačkoj karijeri. Imao sam sreće da pre dve godine počnem u ETC kupu a sada sam,sa samo 18 godina, takmičar u interkontinentalnoj trkačkoj seriji. Zadovoljan sam što vozim za Likvi moli tim Engstler, jer ekipa i Franc Engstler imaju ogromno iskustvo i siguran sam da od njih mogu mnogo da naučim. Prvu godinu posmatram kao ’pripravničku’ ali mi je cilj da postignem poneki dobar rezultat“, kazao je Lorenco Velja.

Likvi moli tim Engstler počeće TCR sezonu sa tri „seat leon rejsera“, da bi tokom godine prešao na „VW golfove“.