Engstler Motorsport sigurno vozi TCR Nemačka i TCR Azija 2017.

Likvi moli tim Engstler potvrdio je svoje učešće u serijama TCR Azija i TCR Nemačka u 2017. godini, a Luka Engstler već je određen za jednog od vozača.

Ekipa iz Bavarske uključena je u ADAC TCR Nemačka i na organizacionoj strani, budući da je njen vlasnik Franc Engstler ujedno i promoter nacionalne serije.

Stoga je potpuno logično što tim nastavlja učešće u TCR prvenstvu Nemačke, sa 16-godišnjim Lukom Engstlerom za volanom jednog od “folksvagena golf GTI TCR”.

Mladi Engstler nedavno je prošao test procene sposobnosti uoči sezone 2017. i tim putem osigurao je kokpit u ekipi svog oca. Bivši vozač Formule 4, tinejdžer se uoči svog turing debija nada konkurentnom automobilu i dobrim rezultatima, a s obzirom na godine, ima pravo borbe i za poene u Junior kategoriji.

S poslovnog aspekta, 55-godišnji Franc Engstler planira da ojača TCR Nemačka seriju, čiji se takmičarski vikendi pretežno održavaju zajedno sa rundama ADAC GT Masters.

engstler

“Želimo da još bolje iskoristimo tu platformu za naše zajedničke aktivnosti”, kazao je stariji Engstler.

“Nisam očekivao da će Luka postati trkač. Njegov razvoj je bio postepen, uvek sam ga pratio iz koraka u korak i po mom mišljenju, to je jedini pravi način.”

Uveliko etablirana na trkačkoj sceni, nemačka ekipa ostaće partner proizvođača maziva, kompanije Likvi moli, s kojom je povezuje višedecenijski partnerski odnos.

“Naša saradnja se tokom godina širila i ponosni smo što reprezentujemo Likvi moli brend u različitim TCR serijama”, dodao je bavarski veteran, osvajač dve azijske turing titule i pobednik WTCC trke na Ošerslebenu 2011.

“Učestvujući u serijama u Nemačkoj i Aziji, zastupljeni smo u najvažnijim regionima”, istakao je Peter Bauman, direktor Likvi moli marketinga. “A u timu Engstler imamo pravog, dugoročnog i uspehu posvećenog ambasadora brenda.”

Pored toga što će nastupati na nacionalnoj TCR sceni, Engstlerova ekipa potvrdila je učešće i u TCR Azija 2017, ali, zanimljivo, još nije otkrila šta namerava da učini sa TCR Internacionalnom, u kojoj je njene boje 2016. najuspešnije branio Gruzin Davit Kadžaja.