Engstler: Na početku trke vozio sam kvalifikacione krugove

Svoj dominantan vikend u Dubaiju Luka Engstler je krunisao pobedom u prvom sprintu.

Tinejdžer iz Vigenzbaha diktirao je rivalima neuhvatljiv tempo, slavio je s prednošću od 6 sekundi, ubeležio drugi uzastopni trijumf u TCR Bliski Istok i zaseo na čelo tabele šampionata.

Govoreći o svom ubedljivom izdanju, Engstler je odao priznanje “VW golfu” i strateškom razmišljanju ekipe kada je reč o trošenju pneumatika: “Auto je bio apsolutno briljantan, a u poređenju s ostalima imao sam veliku prednost – nove prednje gume, koje sam sačuvao na jučerašnjim treninzima. To mi je omogućilo da u prvih nekoliko krugova forsiram kao da sam vozio kvalifikacije. Tako sam stvorio lepu prednost i u drugoj polovini trke imao sam samo da kontrolišem stvari i da pazim na gume i kočnice.”

Altoe je na cilj stigao drugi i njegova priča nije bila tako bajkovita kao Engstlerova, i zato što je nosio 10 kg balasta više od nemačkog suparnika.

Od početka sam se mnogo mučio. Dao sam sve od sebe da sačuvam gume i kočnice i da održim stabilan ritam na početku trke. Međutim, s 30 kilograma balasta uspešnosti, nisam uspeo da sprečim njihovo ozbiljno trošenje. Kad se sve uzme u obzir, drugo mesto je dobar rezultat”, kazao je Đakomino.

Engstler je impresionirao brzinom, trkačkim tempom i ritmom, a trećeplasirani Lorenco Velja borbenošću koja ga je sa jedanaeste, poslednje startne pozicije dovela do najnižeg stepenika podijuma.

“Sjajno sam startovao i odmah sam prestigao tri ili četiri automobila”, ispričao je Italijan. “Zatim sam uspeo da preteknem još nekoliko konkurenata, jednog za drugim, a da nisam izgubio vreme. Imao sam vrlo dobar tempo i uspeo sam da smanjim zaostatak za Đakomom, ali njega nisam uspeo da uhvatim.”

Aktere TCR prvenstva Bliskog Istoka očekuje i drugi sprint od 14 krugova.