Engstler sa pet “golfova” kompletirao ekipu za TCR Nemačka

Foto: Gruppe C Photography

Likvi moli tim Engstler prijavio je pet “folksvagen golfova” za predstojeću sezonu TCR Nemačka.

Ranije je najavljeno da će automobile ekipe iz Vigenzbaha voziti 17-godišnji Luka Engstler, njegov vršnjak Justin Hojserman, obojica Nemci i 22-godišnji Švajcarac Florijan Toma, a sada su objavljena imena i preostale dvojice pilota, a to su Niko Kankunen i Teo Koako.

“Sa dodatna dva vozača, imamo snažan tim za 2018. Hojserman ima priliku da se istakne u riki kategoriji, dok su Luka, Florijan, Niko i Teo kandidati za podijume. Radujemo se novim izazovima u TCR Nemačka. Novi piloti su već prošli kroz prve testove i njihovi rezultati nas čine veoma samouverenim”, rekao je Franc Engstler.

Luka Engstler je prošlogodišnji prvak ruki kategorije u TCR Nemačka, dok je Florijan Toma trijumfom na Ošerslebenu doneo prvu pobedu Folksvagenu u najjačoj nacionalnoj TCR seriji.

Finski automobilista Niko Kankunen je sin četvorostrukog reli šampiona Juhe Kankunena, ima 19 godina i debitovao je u TCR Nemačka prošle godine u “audiju” LMS rejsinga. Sezonu je završio kao 21, a najbolji plasman mu je sedmo mesto.

Francuz Teo Koako ove godine debituje u turing kategoriji, a ranije je vozio jednosede. Njegov mentor je TCR šampion Žan-Karl Verne.

Ekipa će se okupiti u martu na prvim testovima u Nemačkoj.