ETCC kvalifikacije: Karamišev nastavlja dominaciju

Tendencija koju smo videli na ETCC testovima i treningu nastavljena je i tokom kvalifikacija na stazi Spa Frankoršamp u Belgiji.

Ipak, daleko od toga da je bilo nezanimljivo tokom pola sata, koliko su učesnici Evropskog kupa imali da postignu svoja najbolja vremena i izbore startne pozicije. Rus Nikolaj Karamišev nastavio je dominaciju za volanom Kamposovog “ševrolet kruza”, a između njega i njegovog timskog kolege Skuza uglavio se Mato Homola, koji sa svojim turbo BMW-om bez sumnje vodi hrabru, ali neravnopravnu borbu sa dominantnim “šervoletima”.

AUTO - WTCC SPA-FRANCORCHAMPS 2014

Istini za volju, Ukrajinac se vratio iz otpisanih i, bukvalno u zadnjim sekundama sesije, postigao treće vreme. Kampos tim je očigledno imao problem sa svojim drugim automobilom, jer je Skuz veći deo treninga proveo u boksu.

Iza tri vozača klase TC2 turbo, prema očekivanju, pozicionirao se Čeh Petr Fulin. Nismo, međutim, očekivali da mladi Samuel Sladečka bude odmah iza njega, pa je prošlogodišnji osvajač ETC kupa u S2000 klasi morao dobro da se pomuči u drugom delu kvalifikacija da „dobaci“ do mesta najbržeg u klasi i četvrte pozicije na startu. Iza “alfe” Sladečka motorsporta plasirao se sve brži Švajcarac Kristijan Fišer, dok je drugi vozač Kreneka, Mihal Matejovski, ovoga puta morao da se zadovolji sedmom pozicijom ukupno, odnosno četvrtom u klasi TC2.

Povratnik u ETCC, Filip Sladečka, za volanom “alfe 156” mađarskog tima Unikorse postigao je peto vreme u TC2 klasi, a osmo apsolutno.

AUTO - WTCC SPA-FRANCORCHAMPS 2014

U monomarki je najbrži bio još jedan Rus, Dmitrij Bragin, ispred Nemca Andreasa Pfistera i zemljaka i kolege iz ekipe Ruskih medveda, Sergeja Rjabova. Aku Pelinen postigao je tek četvrto vreme u klasi, što predstavlja prilično neprijatno iznenađenje.

Ulrike Kraft predvodiće sutra na startu trke 1 grupu od šest “ford fijesti” klase S1600. Ona će startovati sa 23. mesta u apsolutnom poretku, ispred kolega iz klase, Luksemburžana Žila Bruknera i Bena Lintgena.