ETCC trening: Borković najbrži ispred Homole i Pfistera

Dušan Borković bio je najbrži na završnom pretkvalifikacionom treningu na Hungaroringu. Krugom u vremenu 2:05,495 srpski automobilista nadmašio je Homolu (+0,687) i Pfistera (+2,610), koji nastupaju u identičnim “seat leon kup rejserima”.

Staza se tokom sesije sasvim prosušila, pa su najbolja vremena postavljana u samoj završnici treninga, neposredno pre karirane zastave. Tajming je bio ključni faktor, uključujći i trenutak prelaska na slikove, ali ta činjenica ne treba da zavara: Borković je tokom svih 30 minuta bio najbrži, ili među najbržima.

Za apsolutno vrednovanje ovog rezultata nedostaje vreme Petra Fulina. Njega nema jer su češki trkač i njegov tim rešili da ovog puta ne izlaze iz boksa.

Najbrži u TC2 klasi, a ukupno četvrti, bio je Peter Rikli (2:09,024) u atmosferskoj “hondi sivik”, ali u toj konkurenciji Matejovski nije postavio relevantno vreme. Gruzin Data Kadžaja istakao se kao najbrži vozač turboprehranjivanog BMW-a 320TC (2:10,210, peti rezultat sesije u apsolutnom poretku).

Nemac Niklas Makšin imao je najbolje vreme od trkača u S1600 klasi (2:19,033, pozicija 12 u generalnom poretku).