ETCC trka 1: Karamiševu pobeda, Vesniću prvi bod

Ruski vozač Nikolaj Karamišev osvojio je prvu trku ovogodišnjeg Evropskog kupa turing automobila na stazi Pol Rikar u Francuskoj. On je kroz cilj prošao ispred Čeha Petra Fulina, najbržeg u TC2 klasi, i svog kolege iz tima i TC2T klase Ukrajinca Igora Skuza.

Trka je vožena po vlažnoj stazi i bila je prilično haotična, u dva navrata se na stazi pojavljivalo sigurnosno vozilo.

U vođstvu su se smenjivali Karamišev i Skuz, potvrdivši dominaciju Kampos rejsinga i „ševroleta kruz 1.6T“, prošlogodišnjih šampionskih WTCC automobila.

Vodeći TC2 vozač u prvoj polovini trke bio je Norbert Kiš, koji je startovao sa pol pozicije u klasi, ali je otpao otprilike na polovini.

Trku su odustajanjima prerano završili i Andreas Pfister, Mato Homola i Dmitrij Bragin, vlasnik najboljeg kvalifikacionog kruga u kup klasi.

Zahvaljujući problemima rivala u TC2 klasi, Milovan Vesnić popeo se do sedme pozicije, ali ga je u finišu pretekao Bugarin Plamen Kralev. Srpski trkač prošao je kroz cilj osmi i upisao je svoj prvi ETCC poen.

U kup klasi do prve pobede došao je Finac Aku Pelinen, dok je u klasi S1600 trijumfovala dama, Ulrike Kraft.

Startni redosled u trci 2 definisan je plasmanom u trci 1, uz inverziju prvih osam. Zato sa pol pozicije kreće Andrina Guger, a pored nje će biti Mihal Matejovski.

Provizorni poredak po klasama:
TC2T:
1. Nikolaj Karamišev („ševrolet kruz 1.6T“)
2. Igor Skuz („ševrolet kruz 1.6T“)
3. Ajtač Biter (BMW 320 TC)

TC2:
1. Petr Fulin (BMW 320si
2. Samuel Sladečka („alfa 156″)
3. Peter Rikli („honda sivik“)

8. Milovan Vesnić (BMW 320si)

monomarka („seat leon kup“):
1. Aku Pelinen
2. Mihail Malejev
3. Roni Jost