Ferhagen drugi WTCR vajldkard učesnik na Zandvortu

Holanđanin Mihael Ferhagen biće drugi vajldkard učesnik vikenda Svetskog kupa turing automobila na Zandvortu.

 Pre njega, specijalnu pozivnicu već je dobio lokalni trkač princ Bernhard van Oranje, koji je i vlasnik staze, a obojica će na “toboganu među dinama” nastupiti u “audijima RS 3 LMS” tima Bas kuten rejsing.

Ferhagen inače vozi “BMW M4” u nacionalnoj Superkar čelendž seriji, a izvesno iskustvo sa TCR tehnikom stekao je u gostovanjima u TCR Beneluks i TCR Nemačka.

“Trkao sam se u različitim turing šampionatima i u sprint i u endurans formatu”, kazao je 30-godišnji Ferhagen. “Vozio sam dve trke TCR Beneluks sa Tomom Koronelom i dve trke u TCR Nemačka u “audiju” Bas Kuten rejsinga, sa Japom van Lagenom i Rikom Brekersom u istom timu. Zandvort je moja domaća staza i nadam se da ću se brzo snaći. Konkurencija je žestoka, WTCR će biti najjače takmičenje u mojoj karijeri, tako da tenzija raste.”

Naravno, ne zna se po kom tačno kriterijumu organizator dodeljuje specijalne pozivnice, ali tandem Van Oranje – Ferhagen deluje kao dosad najslabiji gostujući par u Svetskom kupu turing automobila.

Dvojac Danijel Nađ – Atila Taši imao je potpunog smisla na Hungaroringu, i po sportskim i po nacionalnim standardima. Već je Nirburgring doneo odstupanje od teoretski predviđenog “nacionalnog uslova”, pa je uz Renea Rasta drugi vajldkard bio Švajcarac Kris Rihard, ali se pokriće makar moglo naći u njegovoj trkačkoj biografiji. Na Zandvortu su oba gosta Holanđani i s te strane je stvar u redu, ali su se za izlazak na WTCR pozornicu svakako mogli naći piloti od klase i ozbiljnije reputacije.