Ferviš slavio na Po-Arnou, na podijumu Bjerk i Tarkvini

Copyright: Fotospeedy

Belgijanac Frederik Ferviš pobednik je prve trke Svetskog kupa turing automobila u Francuskoj.

On je startovao sa pol-pozicije i vodio tokom čitave distance. Na početku sprinta Ted Bjerk, koji je krenuo sa drugog mesta, pokušao je da ga napadne, ali je brzo odustao. Treći je od starta do cilja bio Gabrijele Tarkvini.

Esteban Gerijeri i Nestor Đirolami pokušali su da se na startu umešaju u borbu za podijum, ali nije bilo prolaza na uskoj stazi Po-Arno.

Na vrhu je bio mirno, ali je u sredini startne rešetke bilo mnogo kontakata do prve krivine.

Erlaher je loše startovao, pa su odmah prošli Žan-Karl Verne i Norbert Mihelis. U preticanje je ušao i Tijago Monteiro, ali ga je Erlaher gurnuo, pa je Portugalac završio u ogradi. Ovaj incident je bio pod istragom.

Istovremeno je u Ivana Milera udario Atila Taši, pa je četvorostruki prvak sveta odlučio da se povuče sa staze kako bi Vijan rejsing proverio auto. U poslednja tri kruga Miler je ponovo izađao na stazu, kako bi bio siguran da je njegov “lynk&co” spreman za start sa najboljeg mesta u trci 2.

Posle restarta popustio je pneumatik na “kupri” Đordija Ženea, a nedugo potom u garažu se vratio i Rob Haf.
Mihelis je propustio Vernea za šesto mesto, osmi na cilju je bio Erlaher, deveti Engstler, a bodove su osvojili još i Koronel, Berton, Taši, Askona, Magnus i Urutija.

Druga trka je na programu od 12.15.