Filipi osvojio prve WTCC poene

Praktično neprimetno, vožnjom „ispod radara“, trkač Kampos rejsing tima Džon Filipi stigao je do svojih prvih WTCC bodova u apsolutnoj konkurenciji šampionata.

Posle brojnih incidenata, odustajanja i kazni, koji su obeležili trku 2 na ulicama Marakeša, korzikanski vozač „RML kruza“ klasifikovan je kao osmi, za šta su mu pripala 4 poena.

Najmlađi učesnik Svetskog šampionata turing automobila zabeležio je 15. vreme u kvalifikacijama na stazi Mulaj El Hasan, što je bolji rezultat od onog koji su postigli Džejms Tompson, Gregoar Demustije i Mihail Kozlovski.

MOROCCO_148 John_Filippi_4Trku 1 Filipi je završio na 13. mestu apsolutno, a kao peti među privatnicima. U drugom nedeljnom nastupu sačuvao je auto i kroz cilj je prošao jedanaesti. Vremenske kazne izrečene Valenteu, Mihelisu i Benaniju popele su Francuza na osmo mesto u finalnom poretku trke 2, i istovremeno na treću poziciju u plasmanu za Jokohama trofej, iza Čiltona i D’Astea.

Zvuči čudno, ali je istinito – u Marakešu su i Filipi i njegov dramatično brži timski kolega Igo Valente osvojili po četiri boda u generalnom plasmanu. Kako su to obojici prvi poeni u godini, oni sada na WTCC tabeli zauzimaju pozicije 13. i 12.

Korzikanac je u Maroku tek drugi put nastupio za volanom TC1 automobila. Cele prošle sezone on se u „seat leonu“ Kampos rejsinga trkao u TC2T klasi i završio je kao drugi u vozačkoj Jokohama trofej kategoriji.