Fulin: Tehnički komesar odlučio je o ETCC tituli

Iako pretendent na krunu u Monomarki uoči sezonskog finala, Petr Fulin došao je na poslednju ETCC rundu na Perguzi s ciljem da testira za iduću godinu.

Sticajem po njega povoljnih okolnosti, ipak se našao u prilici da se ozbiljnije bori za tron: osvojio je obe trke na brzoj stazi oko jedinog prirodnog jezera na Siciliji, ali je sezonu ipak završio kao drugi u generalnom poretku klase.

Te dve pobede vozača Krenek motorsporta u apsolutnom poretku na italijanskoj ETCC rundi ekipa vidi kao neku vrstu nagrade za trud uložen tokom sezone.

Češki trkač u „seat leon rejseru“ izvezao je najbrži krug na subotnjem testu na Perguzi, a jedini tehnički defekt dana bilo je naprsnuće hladnjaka, koji se morao zameniti posle jednog od agresivnih prolaza preko opasno visokih ivičnjaka sicilijanskog autodroma.

05Nimalo srećan zbog zgusnutog nedeljnog rasporeda, sa kvalifikacijama održanim tri sata pre starta trke, Fulin je na njima postigao treće vreme u klasi i apsolutno i plasirao se iza najvećih suparnika, Borkovića i Homole. U trci 1 startovao je iz drugog reda, a konkurenti su odjednom nestali: Slovaku je u krugu za zagrevanje otkazala pumpa za gorivo, dok se srpski vozač slupao već posle prvih nekoliko krivina.

Krenekov as neočekivano se našao u vođstvu i trku je pobednički priveo kraju. Zahvaljujući dužoj pauzi između trka, mehaničari B3 rejsinga imali su više vremena da oprave „seat“ srpskog takmičara, a Fulin je krenuo u drugi nastup s minimalnom šansom da ipak osvoji kup, što bi se desilo samo u slučaju da Borković ne zabeleži plasman.

Svoj deo posla Čeh je obavio besprekorno. Sa osmog startnog mesta došao je do pobede, izveo je nekoliko dobrih manevara protiv protivnika iz svoje i drugih klasa i zabeležio je i drugi trijumf. Borković je vozio maksimalno rezervisano i to mu je bilo dovoljno za naslov, a Fulin će, posle dve uzastopne ETCC titule u S2000/TC2 klasi, morati da se zadovolji srebrom.

09„Ovog vikenda Mato je imao tehnički problem, Borković je pogrešio, a ja sam mogao da forsiram i da se borim s Pfisterom i drugim vozačima. Naradio sam se na obema trkama – ponajviše u drugoj – i zadovoljan sam celim vikendom“, rezimirao je vozač „seat rejsera“ #70, jedini pilot Monomarke koji je ove sezone osvojio obe trke istog vikenda – značilo to nešto ili ne.

Fulin je na Perguzi ponovo ličio na sebe iz prethodne dve sezone u kojima je osvajao ETC kup, a za to postoji i tehnički razlog: „Što se tiče podešavanja automobila, svakako smo napredovali, a to mi je izuzetno drago. Pronašli smo nešto na „seatu“ što nam je potpuno novo – s tim automobilom nismo imali iskustva posle svih godina trkanja u BMW-u. Zato je ovo bila teška godina i meni i Krenek motorsportu, ali se nadam da ćemo u budućnosti biti uspešniji.“

U osvrtu na celu sezonu 2015. Fulin ne može da prežali činjenicu da mu u rodnoj Češkoj nije dopušteno da nastupi u trci 2. Tada su njegovi mehaničari postavili foliju umesto u prvoj vožnji polupanih bočnih prozora „leon rejsera“, a sudije takav auto nisu pustile na pistu.

ETCC Pergusa post-race press conference„Italijanske trke bile su nam izuzetno uspešne i sada, posle dve pobede na Perguzi, još više mi je žao zbog sudijske odluke na Brnu. Sada može da se kaže da je tehnički komesar zapravo odlučio o ovoj ETCC titule! Ja i dalje ne razumem zašto mi nisu dali da startujem na trci 2 u Brnu – to je bio vrlo važan trenutak u sezoni“, požalio se Čeh i zatim pohvalio sve saradnike u ovogodišnjoj kampanji.

„Hvala celom timu i svim našim partnerima, njihov trud je ove sezone bio veliki. Uživao sam u celoj sezoni, iako je bilo veoma teško, a ponekad smo bili malerozni. Već se radujem idućoj godini!“, poručio je Fulin, čije će takmičarsko oružje i iduće sezone biti „leon rejser“, pošto Krenek ima dvogodišnji ugovor sa češkom ispostavom Seata.