Fulin vozi TCR Istočna Evropa: Nisam se trkao godinu dana i ne očekujem značajan rezultat, ali ću biti težak protivnik

Češki automobilista Petr Fulin takmičiće se ovog vikenda u TCR Istočna Evropa na autodromu Most.

Njegov pulen Petr Čižek ima matematičku šansu da osvoji titulu, a iskusni Fulin, osim želje da se trka pred svojom publikom, ima nameru da mu tu šansu maksimalizuje.

On će voziti auto sa kojim se ranije takmičio Karol Vitke, a koji je posle incidenta na Red bul ringu potpuno repariran.

“Imali smo problema sa nabavkom rezervnih delova, pa nismo mogli ranije da osposobimo auto. Uradili smo test na prethodnoj rundi TCR Istočna Evropa na Slovakija ringu, bilo je nekih problema koje smo u međuvremenu rešili”, otkriva Fulin.

Čeh je u dosadašnjoj karijeri ostvario pregršt značajnih uspeha i sigurno je jedan od najiskusnihih vozača koji će se naći na startu.

“Pre svega, želja mi je da uživam u vikendu, da auto radi kako treba i da vreme bude dobro. Što se rezultata tiče, nisam se trkao skoro godinu dana, ali ću biti težak protivnik. Čižek je sjajan trkač, ako se, na primer, Grošek i Semerad sudare u prvoj trci, matematička šansa da postane šampion može da postane stvarnost. Tu sam da pomognem”, dodao je Fulin.