Grajner: Vihers sport istražuje sve opcije za 2015.

Dominik Grajner ume da i trkačke operacije manjih razmera dovede do visina za koje one, u teoriji, nisu predviđene. Tako je pod njegovom dirigentskom palicom nemački Vihers sport tri puta pobedio u apsolutnom WTCC poretku (D’Aste na Salcburgringu i Suzuki 2012, Lopes u Argentini 2013).

Rene Minih spretno je i srećno iskoristio činjenicu da se Vihers ove godine ne takmiči u WTCC-u i angažovao je Grajnera u svojoj ekipi na poziciji tim menadžera. Kad su u pitanju finansije i opšti potencijal, Minih motorsport nema briga, ali je potreba za nekim ko ume da stvari postavi na pravo mesto bila očigledna. Intervencija WTCC znalca apsolutno je dobrodošla, što su pokazali i Morbidelijeva herojska pobeda na Hungaroringu i njegova peta startna pozicija u Slovačkoj.

greiner (3)
Na Slovakija ringu smo od čoveka sa Minihovog komandnog pulta doznali kako raspoređuje svoje obaveze između dva trkačka tima.

„Ja sam i dalje čovek Vihers sporta, samo mi je gazda ekipe dozvolio ovaj angažman kod Renea Miniha,“ objasnio nam je Grajner. „Vihers planira da se dogodine vrati u WTCC i ja cu, kada se to desi, ponovo biti s njima. Ove godine je u Vihers sportu potpuna trkačka pauza, ne bavimo se nijednom drugom disciplinom, a za 2015. razmatramo sve opcije, ali samo u okviru Svetskog šampionata turing automobila.“

Želja ekipe iz Ninburga i u 2014. je bila TC1 klasa, ali to ove sezone nije bilo ostvarljivo, otud i trkačka apstinencija. Grajner kaže da se ciljevi Vihers sporta nisu promenili i navodi opcije u igri. „Interesujemo se da dogodine nabavimo TC1 automobil, „hondu“ ili „sitroen“, zašto ne i „ševrolet kruz.“

Honda već ima dve klijentske ekipe (Zenge, Protim) i za 2015. je najavljena i treća. Sitroen u teoriji planira da svoje automobile učini dostupnim privatnicima, premda su poznate samo konture tog koncepta, ne i njegovi detalji. „RML kruz“ je apsolutno konkurentan ove sezone, ali je otvoreno pitanje kako će se auto dalje razvijati i tokom 2014. i u 2015.

greiner (4)„Tu ste u pravu,“ primetio je Grajner. „RML bi i sada razvijao “kruz”, ali za to traži novac, a te troškove morale bi da podele tri sadašnje klijentske ekipe. Ne znam kako bi ta stvar ispala, ne znam šta drugi imaju u planu. „Honda“ ili „sitroen“ bili bi dobar izbor za iduću godinu, jasno, ako bi Sitroen radio automobil za privatnike.“

Rezultat do kojeg je Morbideli stigao na trci 2 na Hungaroringu iznenadio je i samu ekipu.
„Ðanijevu pobedu u Mađarskoj apsolutno nismo očekivali, a tamo je bio i njegov sponzor pa je cela stvar prošla još i bolje. Da ste me pre početka trke pitali imamo li šansu za pobedu, rekao bih – nikad, čak ni šansu za podijum. Istina, moramo zahvaliti Koronelu, koji je vozio sjajnu defanzivnu trku i zadržao “sitroene”, ali i Monteiru. U poslednjem krugu, kad je došlo do kontakta i kad se Ðani zaneo, Tijago je mogao da ga odgura i prođe, ali on to nije hteo da uradi, već je digao nogu s gasa. Imali smo sreće što je to bio Monteiro, ne znam ko bi drugi tako postupio. Evo, recimo, meni je Benani drag, ali mislim da bi on dao gas bez obzira na sve,“ s osmehom je zaključio Grajner.

Rene Minih je na krugu više entuzijasta nego profesionalac, ali je njegova strast ključna za održanje WTCC poduhvata u pogonu. U dve godine otkako se bavi svetskim turingom, njegov tim postigao je tri pobede, što za privatnika uopšte nije mala stvar.

„Sjajno je što postoje ljudi kakav je Rene Minih,“ istakao je naš sagovornik. „U ovom sportu početnike često varaju, pričaju im koješta i oni posle nekog vremena odu. Sreća je što se to njemu nije desilo i što ostaje. Njemu krug nije specijalnost, ali vidite da beleži sasvim solidne plasmane. Razlog je i razlika izmedju karakteristika ovogodišnjeg „kruza“ i prošlogodišnjeg „leona“, koji je bilo mnogo teže voziti. Rene i dalje planira da se takmiči u relikrosu, još nije potpuno zaokružio plan sezone, ali ako bude poklapanja relikros i WTCC trka, WTCC će imati prioritet.“