Graser odustao od DTM planova

Foto: Gruppe C Photography

Austrijski Graser rejsing razmatrao je mogućnost nastupa u DTM šampionatu po GT3 pravilima, ali je od toga odustao.

Razlog za ovakvu odluku su pre svega brojna preklapanja s terminima drugih serija u kojima tim namerava da učestvuje, ali svemu doprinose i budžetski faktori.

Graser je specijalizovan za trkanje u GT3 kategoriji s Lamborgini automobilima, dugogodišnji je klijent proizvođača iz Sant’Agate Bolonjeze, a od 2015. uživa i njegovu fabričku podršku.

Osnivač i prvi čovek štajerske ekipe Gotfrid Graser razmišljao je o DTM kampanji 2021. i došao do zaključka da tu ideju mora da napusti.

„Rado bismo to izveli (vozili DTM), ali nam se finansije ne uklapaju“, izjavio je on.

Graser u 2021. ionako ima pune ruke posla. Sezonu je počeo s jednim “lamborgini hurakanom GT3 evo” na trci Dubai 24H. Osim toga, ekipa planira napad na ADAC GT Masters sa četiri automobila, kao i da sa po dva “lamborginija” nastupa u endurans kupu GT Svetskog čelendža Evropa i u IMSA šampionatu sportskih automobila.

U takvom programu neizbežna su podudaranja termina s DTM trkačkim vikendima.

„Kad sam video DTM kalendar, taj je projekat u meni umro. Ne razumem zašto su ga tako postavili. I rekli smo sebi – prestanimo s tim. Ako želite da vozite GT Svetski čelendž Evropa, GT Masters i eventualno još IMSA, onda jedva da postoji DTM termin koji se ne preklapa”, dodao je Graser.

“Bio bi potreban još jedan kompletan dodatni tim, od kamiona do osoblja. Uopšte ne možete da koristite bilo kakvu sinergiju i zato je sve dvostruko teže.“