Haf: Nešto na “kupri” ne funkcioniše, imamo problem sa prianjanjem

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Britanski trkač sa prebivalištem u Dubaiju Rob Haf sigurno je jedan od najvećih heroja druge trke na Motorlandu Aragon.

On je startovao sa poslednje pozicije zbog kršenja park fermea, tokom trke nadoknadio 13 mesta i stigao na cilj kao deveti.

Najuzbudljivija bitka vodila se između njega i Ivana Milera, a dvojica šampiona prikazalu su svu lepotu čistog i kvalitetnog preticanja.

Miler je poznat po tome da ga je teško preticati, dok je Hafova specijalnost prolazak pored konkurenata na nemogućim mestima.

“Uvek se radujem kad vidim Ivana ispred mene, toliko puta smo se trkali točak uz točak tokom svih godina koje smo proveli zajedno na stazi. Odlični smo prijatelji van staze i obožavam da se borim sa njim”, kazao je Haf.
“Do poslednjeg kruga smo bili blizu, ali on nije napravio nikakav nesmotreni potez. Zato volim da se trkam sa ljudima kakav je Ivan. Ni on ni ja ne pravimo greške, bar ne često, i zato je zadovoljstvo veće”, dodao je vozač “kupre”.

On se osvrnuo i na tempo automobila sa kojim se trka prvi put, a koji servisira mađarska ekipa Zenge motorsport.

“Nešto tu i dalje nedostaje. Imali smo dobar trkački tempo na Aragonu, a bili smo dobri i na testu na Hungaroringu.

“Nešto ne funkcioniše kako treba sa pneumaticima, nedostaje nam prianjanje. Ja sam imao priliku da vozim “kupru” samo četiri sata pre prvog trkačkog vikenda. Na Nordšlajfeu sam imao problem sa spliterom, pa ni tu nisam mnogo naučio o njoj”.

Haf se nada da će BoP pomoći da “kupra” ubuduće bude konkurentnija.

“Imamo prednost nad “hondom”, ali mislim da treba da budemo bliže “audiju”, jer imamo sličnu težinu, a oni su bili mnogo brži od nas u Španiji”, dodao je šampion iz 2002.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*