Haf s pol-pozicije: Šteta što mi je ovo poslednji TCR nastup ove godine

Rob Haf i Žan-Karl Verne okupirali su prvi startni red za trku 1 na Žeđijangu kvalifikacionim rezultatom 1-2 za Leopard rejsing i “folksvagen golf”

Paradoksalno, Haf je svoje najbolje sezonske TCR kvalifikacije izvezao na poslednjem nastupu u seriji 2017, jer će zbog preklapanja termina propustiti Dubai, kako bi se trkao na WTCC rundi u Makauu.

“Ovo je prva pol-pozicija u sezoni i za tim i za mene i zato smo, naravno, vrlo zadovoljni što smo s naša dva automobila zauzeli ceo prvi startni red. To ne bi bilo tako da su “hjundaije” pustili u Q2 i čestitam im na impresivnoj predstavi koju su priredili na svom debiju”, galantno je i realno kazao Englez.

Poznat kao specijalista za uzane i vijugave kineske staze, Haf je zatim ocenio autodrom Žeđijang i podsetio na prioritete Leopard rejsinga: “Naš auto je savršeno funkcionisao u svim sesijama, i to na stazi koja je izuzetno zahtevna i klizava. Na njoj je gotovo nemoguće da ne pogrešite. Videćemo kakvu strategiju treba da primenimo sutra. Jasno je da su glavni ciljevi da Žan-Karl i Leopard rejsing tim WRT osvoje titule, a s mog stanovišta, šteta je što će ovo biti moje poslednje TCR učešće u ovoj godini.”

Verne je izgubio kvalifikacioni duel sa timskim kolegom za 0.168 sekundi. Za drugo postignuto vreme Francuzu pripadaju četiri boda, zahvaljujući kojima je u generalnom prestigao Atilu Tašija, koji je završio sedmi. Iako je svaki poen važan, Žan-Karl nije bio nezadovoljan, jer se glavni bodovi ipak dele sutra, a tu računa na pomoć timskog kolege.

Prvi startni red je izvanredan rezultat”, istakao je Verne. “Izvezao sam nekoliko vrlo brzih krugova, ali me je na kraju Rob pobedio, što makar dokazuje da nema timskih naređenja. Sad imam dva boda više od Atile Tašija. Videćemo šta će se dogoditi sutra, ali ističem da smo veoma konkurentni i da sam jako srećan.”

Pepe Oriola je Q2 rundu završio kao treći i – “hjundai” na stranu – dokazao je da se pored “folksvagena” i “seati” dobro snalaze na stazi koja je ove sezone prvi put na kalendaru serije.

“Mučili smo se s podešavanjima tokom svih sesija jer je staza vrlo klizava. Izveli smo mnogo promena i to je počelo da se isplaćuje. Sutra ću definitivno ići na pobedu, jer nemam šta da izgubim”, rekao je Španac”, petoplasirani u generalnom poretku vozača.

Nema nikakve sumnje da su vozači “hjundaija” imali tempo za okupaciju prvog startnog reda, oni su uostalom imali 1-2 rezultat na kraju prve runde kvalifikacija, ali im zbog još uvek privremene homologacije automobila nije dopušten ulazak u Q2.

Zato će Alan Menu startovati trinaesti, a Gabrijele Tarkvini četrnaesti u oba sutrašnja sprinta. Nove timske kolege je u Q1 razdvajalo samo 0.124 sekunde. Oni u trkama nemaju pravo osvajanja bodova.

“Šteta je što nismo mogli da učestvujemo u Q2, ali takva su pravila”, kazao je Menu. “Sjajno je što sam se vratio u turing trkanje na ovom nivou. Ja još upoznajem automobil, jer sam se kasno priključio projektu i, iskreno govoreći, sve zasluge za razvoj i testiranja treba pripisati Hjundaiju, ekipi i Gabrijeleu, koji su izveli izvrstan posao.”

 Kvalifikacije su završene debaklom za aktuelnog prvaka Stefana Kominija, koji nije uspeo da uvede svoj “audi” u Q2, za razliku od timskog kolege Ferviša. Razočarani Švajcarac će u nedeljnim trkama dva puta krenuti tek sa šesnaestog mesta, i to na stazi na kojoj se očigledna mesta za preticanja naprosto ne vide.

Homola je prošao još gore, mada je njegov gubitak manji, jer realno nije u igri za titulu: njegov “opel” je i drugi trening i kvalifikacije presedeo u boksu zbog kvara motora.

Prva trka kineske runde TCR Internacionalne serije vozi se sutra u 8:30 sati.