“Hjundai elantra TCR” stekla prvog klijenta u Brazilu

Krajem septembra ,Hjundai je predstavio svoj treći model namenjen trkanju u TCR kategoriji, “elantru N TCR”.

Nekih 5 nedelja kasnije, pojavio se i prvi tim zainteresovan da s parom ovih automobila nastupi u TCR šampionatu Južne Amerike, koji treba da startuje 2021. godine.

U pitanju je brazilska postava koju su zajedno formirali prijatelji i zemljaci Augusto Farfus i Seržo Žimenez.

Naziv nove ekipe i imena njenih vozača za inauguralnu sezonu južnoameričkog šampionata biće objavljeni kasnije.

“Od trenutka kada sam saznao da će postojati TCR šampionat Južne Amerike, poželeo sam da učestvujem sa svojom ekipom, jer verujem da je to sjajna prilika da se podrži auto-sport u regionu”, kazao je Farfus, koji se za Hjundai trkao u Svetskom turing kupu 2019. i kome je poveren razvoj “velostera” ETCR specifikacije.

“Trkao sam se u TCR kategoriji, zbog čega sam siguran da će novi šampionat biti uspešan, jer je takav slučaj s ovom kategorijom širom sveta. A ja poznajem “elantru TCR” jer sam bio uključen u njen razvoj. Zbog toga sam ubeđen da će naš tim imati veliki potencijal.”

Photo: WSC/Fastclick

Žimenez je prvi osvajač naslova u Jaguar iPace trofeju, sada uga[enom monomarka električnom turing takmičenju, a pobeđivao je i u Brazilskom prvenstvu stok automobila.

On je rekao: “Uvek sam u potrazi za inovativnim projektima, a TCR je kategorija koju sam oduvek pratio s velikim zanimanjem zbog njenog tehničkog paketa i zbog takmičenja na stazi.”

“Augusto i ja smo prijatelji još od godina kada smo vozili karting i sada radimo na tome da stvorimo konkurentan tim.”

“Elantra N TCR” je u razvojnom periodu od juna meseca do prezentacije prešla 5.000 test kilometara na različitim stazama širom Evrope. U novi trkački automobil ugrađena su znanja koja je korejski proizvođač stekao sa svojim šampionskim modelima “i30 N TCR” i “veloster N TCR”.

Probne vožnje biće nastavljene i tokom idućih meseci, u njima učestvuje više vozača, među kojima značajnu ulogu igra “otac” “i30 N TCR”, Gabrijele Tarkvini.

Prema njegovim rečima, na “elantri N TCR” izveden je niz manjih promena, u koje spadaju i poboljšanja upravljačkog sistema. Ona jeste značajno veća od svojih hečbek prethodnika, ali se za volanom, na osnovu ponašanja u vožnji, to ne bi reklo, konstatovao je Italijan.

Auto je prvo prikazan u Kini, što je u dobroj meri i pokazatelj koje tržište Hjundai s njim nišani, mada su u igri sva ona na kojima se prodaje i putnička “elantra”.

Takmičarski model biće ponuđen i u sprint i u endurans verziji – obe su razvijane paralelno – a prvi primerci biće isporučeni klijentima do kraja 2020.

TCR Južna Amerika 2021. treba da ima osam rundi, voziće se u Argentini, Brazilu, Čileu i Urugvaju. Format vikenda je u priličnoj meri standardan za TCR: dva treninga od po pola sata, dvodelne kvalifikacije i dve trke od po 35 minuta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*