Holanđani u Valensiji upoznaju TCR seriju

Holandska ekipa Bas Kuten rejsing / ST motorsport pojaviće se na trećoj rundi ovogodišnje TCR Internacionalne serije, a njen „seat leon rejser“ u Valensiji će voziti 20-godišnji Bas Shoten.

Tim se posle Valensije neće pojavljivati na međunarodnoj sceni, i izlazak na asfalt autodroma Rikardo Tormo služi mu više kao uvertira za takmičenja u TCR BeNeLuks seriji i Seat leon Evrokupu planirana za 2016. godinu, kada će Holanđani imati tročlanu vozačku postavu.

Ekipu je 2014. osnovao i njome upravlja Bas Kuten, koji je o TCR projektu kazao: „Pratili smo uspostavljanje TCR koncepta od samog početka i ubeđeni smo da ova kategorija može da odigra ključnu ulogu u auto-sportu. Dostupnost, pristupačnost i prepoznatljivost – to su tri ključna faktora za stvaranje trajne vrednosti u auto-sportu na nacionalnom i međunarodnom nivou. Inicijativa koju je pokrenuo Marčelo Loti stiže u pravi čas i ima potencijal da mobiliše sve ključne igrače – saveze, proizvođače, timove, vozače i medije – u pravcu uspešnog širenja novog koncepta.“

schoutenBas Shoten je dosad nastupao u Formuli Ford, Radikal kupu i čelendž GT serijama. „Turing trkanje je pravi put za mene u ovoj fazi karijere i želim da budem savršeno spreman za TCR BeNeLuks dogodine, a ovogodišnje učešće na prvoj evropskoj rundi TCR Internacionalne serije sigurno će mi u tome pomoći“, rekao je 20-godišnjak.

Mladom takmičaru je mentor čuveni WTCC as Tom Koronel. Obradovan činjenicom da će se na međunarodnoj TCR sceni pojaviti ekipa iz Holandije, vozač ROAL motorsporta izrazio je zadovoljstvo što može da pomogne u poduhvatu i ocenio da projekat može da uspe uz pravu podršku, trkače i partnere.