Homola slavio pred svojom publikom, na podijumu Kirher i Kadžaja

Slovački automobilista Mato Homola oduševio je svoju publiku na Slovakija ringu pobedom u prvoj trci TCR Istočna Evropa.

On je startovao sa drugog mesta i brzo prešao u vođstvo koje je pretočio u pobedu. Posle veoma lošeg starta, osvajač pol-pozicije Rene Kirher je trku završio kao drugi sa 2,528 sekundi zaostatka. Treći stepenik podijuma pripao je Davitu Kadžaji.

Jaka kiša odložila je program na autodromu pokraj Bratislave, a staza je na startu bila mokra, ali sa tendencijom sušenja, pa su se vozači odlučili za slikove.

Đakomo Germandi je u trku ušao sa četvrte pozicije, a posle niza kontakata obišli su ga prvo Adam Kout, a zatim i Karlo Čepijel, pa je Italijan prvi sprint završio kao šesti.

Sedmo mesto pripalo je Tobijasu Prošiku, a prve poene u seriji osvojio je Petr Fulin junior koji je kroz cilj prošao kao osmi, ispred Filipa Ditriha i Petera Čižeka.

Druga trka je na programu sutra od 13.50, a Homola je odlučio da se startni poredak definiše inverzijom prvih osam vozača, pa sa pol-pozicije kreće Fulin.