Homola veruje u titulu dok postoji teorija, Borković bio oprezan

Četvorica najuspešnijih vozača pete ETCC runde u Zolderu bili su, po klasama, Mato Homola (monomarka), Ajtač Biter (TC2T), Mihal Matejovski (TC2) i Niklas Makšin (S1600). Uz napomenu da nijedna od titula u Evropskom kupu turing automobila još nije dobila svog vlasnika, mada svaka klasa ima svog izrazitog favorita, prenećemo reči trkača koji su u Belgiji imali šta da proslave.

Kao i u Brnu, Mato Homola je ponovo osvojio najviše poena od svih trkača monomarke. I on i Borković na Zolderu imaju po pobedu i treće mesto, ali je u korist momka iz Slovačke presudio bod više na kvalifikacijama.

Homola je želeo da trijumfuje u obema vožnjama u Belgiji, plan nije ispunio u potpunosti i objasnio je zašto: „Druga trka bila je baš teška i naporna. Ovde se trkaju dobri vozači i niko nije hteo da me propusti, što je normalno. U prva dva kruga vladao je haos, pokušavao sam da pretičem, ali sam uvek bio na pogrešnoj strani. Moja borba s Fulinom  bila je dobra za gledanje, a ja sam hteo da ga prestignem što je pre, pošto sam znao da će momci ispred biti brži sve dok se mi borimo. I, nisam to izveo onako brzo kako sam želeo. Pomalo sam razočaran, ali je pobeda u trci 1 bila sjajna, moja druga u sezoni posle Brna i zbog nje sam ipak srećan.“

2015_etcc_belgium_0896 2015_etcc_belgium_0803Vozač iz Bratislave zaostaje 21 bod za Borkovićem, a na poslednjoj ETCC rundi na Siciliji u opticaju je 46 poena. Svestan te razlike, Mato je poručio: „Želeo sam da budem bliži Borkoviću pre Perguze, ali takvo je trkanje. Šansa uvek postoji. Dokle god ima matematičke šanse, ja ću se boriti za titulu i još verujem da je sve moguće. Videćemo.“

Maleri Davita Kadžaje omogućili su Ajtaču Biteru da osvoji prvu trku u TC2T klasi ove sezone, kao i da prvi put vikend završi kao najuspešniji vozač u svojoj kategoriji.

„Prvi put sam na ovoj stazi i ona se prilično razlikuje od onih koje poznajem“, kazao je turski takmičar. „Juče je po kiši bilo baš teško, nije lako voziti turbo automobil u takvim uslovima, ali je po kiši bilo u redu. Veoma sam zadovoljan performansama automobila, u trci 1 sam izvezao krug bolji od mog kvalifikacionog. Vozio sam na drugom mestu dok Davit u završnici trke nije upao u probleme, kada sam preuzeo vođstvo i pobedio. To nisam očekivao i jako sam se obradovao.“

2015_etcc_belgium_0744 2015_etcc_belgium_0958„U drugoj trci sam uprskao na startu i pao sam na poslednje mesto. Preticao sam sporije konkurente jednog za drugim i završio treći (u klasi). Po poenima sam najuspešniji i to me raduje, ali me je druga trka razočarala“, priznao je Biter.

Matejovski je svaku od pet ETCC rundi završavao kao najuspešniji trkač klase rezervisane za S2000 automobile s atmosferskim motorom. Drugi put uzastopno, a treći put u sezoni, Čeh je upisao i bodovni maksimum.

„Radostan sam, ali sam imao i sreće“, kazao je Krenekov pilot. „Druga trka bila je napornija od prve, u prvim krugovima bilo je puno borbi, ali smo preživeli i ja i automobil, na kome su ostali ožiljci s leve strane posle nekog od kontakata. Drago mi je što sam osvojio maksimum poena, to mi uliva dodatno samopouzdanje pre poslednjih trka na Perguzi, ali je još mnogo bodova u opticaju. Ipak, moje samopouzdanje raste i raste.“

2015_etcc_belgium_0786Dok su se u trci 1 automobili prilično rano raštrkali po stazi, u drugom takmičenju je kolona bila zgusnuta i vođeno je mnogo više direktnih dvoboja. Mihal je u takvim uslovima pokušavao i da se bori, ali i da se kloni nevolja.

„Bila je to i strategija, jer je bolje osvojiti neke poene. S druge strane, mi smo ovde došli da se trkamo, a ne da samo kružimo stazom. Ulazio sam u borbe i u njima sam uživao. Ta druga trka bila je baš moćna, kontakata je bilo, ali ne prejakih i trkanje je bilo jako lepo“, zaključio je Matejovski.

Niklas Makšin je uradio sve što je bilo do njega, osvojio pol poziciju i obe trke, ali mu ipak nedostaje još 10 poena za konačnu titulu u S1600 klasi. Nemac je kazao da je njegova „fijesta“ funkcionisala savršeno, najavio da u Perguzu ide po evropsko zlato i upozorio je da to samo zvuči jednostavno, ali da u praksi nikada nije.

Posle pete pobede u pet takmičarskih vikenda, Borković može smireno da dočeka završnicu sezone u Italiji. Rizik u duelu sa Homolom u trci 1 nije mu se isplatio, pa je kasnije krugove vozio doziranim ritmom, ipak koristeći svaku priliku koja mu se ukazala. Takav pristup doneo je Pančevcu trijumf u trci 2.

2015_etcc_belgium_0899„Zadovoljan sam ovim vikendom. Vozio sam oprezno jer mi je najvažnije bilo da sakupljam bodove, s obzirom da smo ušli u samu završnicu šampionata i da je svaki bod važan. Ostala je još samo trka u Perguzi, gde se bodovi dupliraju i zato je jako važno da tamo odem sa dobrom bodovnom prednošću, a mislim da je razlika od 21 boda vrlo pristojna,“ rekao je srpski as posle trke 2 na Zolderu.