Honda test na Valelungi: Auto razvijaju Monteiro i Mihelis, Mičigami skuplja kilometre

Kastrol Honda WTCC tim okončao je test na pisti Valelunga, posvećen daljem razvoju “sivika” u verziji za takmičarsku sezonu 2017.

Glavna uloga u unapređenju automobila i isprobavanju novih evolucija delova poverena je Tijagu Monteiru i Norbiju Mihelisu, dok je Rio Mičigami skupljao kilometre i popravljao sopstvena vremena krugova.

Testovi na Valelungi – po trajanju ipak dvodnevni, a ne trodnevni, kako je prvobitni izveštaj govorio – predstavljale su drugu fazu ovogodišnjeg razvojnog programa i ekipa je autodrom u blizini Rima napustila u optimističnom raspoloženju.

Testovi su prošli jako dobro, izvezli smo mnogo kilometara isprobavajući nove komponente da bismo bili spremni kasnije, kad sve bude ugrađeno i sklopljeno,” izjavio je direktor tima Alesandro Marijani. “Uglavnom smo se koncentrisali na geometriju i moram da kažem da su dobijeni rezultati veoma zadovoljavajući.”

Probe nisu poslužile samo tehničarima Honde i JAS motorsporta da prikupe dragocene informacije, već i novom vozaču Mičigamiju, u prvom redu da što bolje upozna auto u kojem će ove godine nastupati, a zatim i da popravi sopstvenu takmičarsku formu.

“Rio je prilično poboljšao sopstvena vremena u odnosu na prošlu godinu. Kao i uvek, koncentrisao se na to da što više vozi, kako bi sakupio kilometre i iskustvo. Za ova dva dana testa prešao je više od 100 krugova, a vozio je i trkačke simulacije“, dodao je Marijani, i objasnio zašto japanski pilot mora da radi više kako bi dostigao nivo potreban za Svetski turing šampionat.

On je jedini koji vozi stalno jer je imao dužu trkačku pauzu i mora da se navikne na novu stvarnost oko sebe. Impresionirali su me i vrlo pozitivno iznenadili njegov pristup i njegovi rezultati na ovim prvim probama. Mičigami je bio dobar u Japanu, ali prelazak u ovu kategoriju nije za svakog. Međutim, on je napravio vrlo malo grešaka, pravio je vrlo dobra vremena i svemu prilazi s velikom posvećenošću”, pohvalio je šef ekipe svog novog pulena.

Za razvojne dužnosti zaduženi su Monteiro i Mihelis, a Portugalac je kao najiskusniji vozač u timu ove godine glavni nosilac tog posla. Ne manja pažnja posvećuje se i mišljenju mađarskog vozača, ali on na Valelungi nije vozio.

“Tijago i Norbi se smenjuju za volanom jer dobro poznaju automobil i treba da nastave i izvedu njegov razvoj. Obojica su bili na Valelungi, ali je bio Monteirov red da izađe na pistu. Idući put, u akciji ćemo videti Mihelisa”, objasnio je Marijani.

Na Valelungi smo radili mnogo i naporno”, prokomentarisao je Monteiro, koji je u Hondi došao do statusa prve violine, makar u ovoj fazi godine. “Bila su to dva veoma produktivna dana, ali ima još mnogo da se radi. Svi želimo da postignemo isti cilj – da pobeđujemo.”

Sledeću turu probnih vožnji Hondin WTCC tim ima na pisti Vairano 2. i 3. marta, gde će u centru pažnje biti aerodinamika. Ekipa zatim odlazi u Moncu, na kojoj se 14. i 15. marta održava zajednički WTCC test, kombinovan s medijskom prezentacijom šampionata, a predsezonski pripremni posao završiće na Hungaroringu 22. i 23. marta.