Horhe Lorenco isprobao “kupru e-rejser”: Ima zvuk kao komarac!

Polovinom jula, Horhe Lorenco i Andrea Doviciozo, trkači Dukatija i ambasadori brenda Kupra, testirali su “kupru TCR” na stazi Kasteljoli.

Tri i po meseca kasnije, Horhe i Dovi vratili su se na katalonsku pistu u blizini Martorela, sedišta Seata i Kupre.

Ovog puta, španski motociklista imao je na raspolaganju “kupru e-rejser”, prvi električni turing trkački automobil.

Kratka proba trajala je tri kruga, a Dovicozo je bio samo posmatrač, zainteresovan da čuje utiske svog timskog kolege.

“To je vrlo jedinstven automobil”, ocenio je Lorenco. “Na primer, iznenadilo me je da nema retrovizore. Umesto toga, opremljen je kamerama koje sa zadnjeg dela i strana automobila prenose sliku u unutrašnjost.”

Kada je vozio “kupru TCR”, Horhe ju je pohvalio zbog njene agilnosti. Električni trkač ostavio je druge dominantne utiske utiske.

“U vožnji je osećaj drugačiji nego kod “kupre TCR”. Najviše me je iznadilo ubrzanje – kod “e-rejsera” je mnogo snažnije. Nikad nisam osetio takvu snagu u takmičarskom turing automobilu. I zvuk sve čini drugačijim – podseća me na zujanje komarca!”

“E-rejser” je dobrih 400 kilograma teži od “kupre TCR i taj višak je najprimetniji pri usporenju automobila.

“Kod kočenja je glavna razlika što morate uzeti u obzir dodatnu težinu “e-rejsera”. Inače pamtim da se i “kupra TCR” vrlo dobro ponašala na kočenju, i jedan i drugi automobil daju vam jak osećaj stabilnosti za volanom”, rezimirao je španski šampion.

I Lorenco i Doviciozo smatraju da će i budućnost trkanja u dvotočkaškim kategorijama postati električna.

Italijan kaže: “Verujem da će najveći izazov biti u tome da se pokuša da se smanji težina baterija. Tehnologija brzo napreduje i verujem da će uspeti da ih olakšaju za nekoliko godina.”

“I ja u to apsolutno verujem. Verujem da će električno trkanje dominirati u budućnosti, ali dotle se nijedan od nas dvojice neće trkati, već ćemo ga gledati na televiziji”, dodao je Lorenco.