Ikarus motorsport i Dankan Ende prvi potvrdili učešće u TCR internacionalnoj seriji 2017.

Američki Ikarus motorsport nastupiće sa dva “seat leon rejsera” u TCR Internacionalnoj seriji 2017, kao prvi tim iz SAD koji u njoj učestvuje.

Jedan od automobila voziće suvlasnik ekipe formirane za ovu sezonu, Dankan Ende ujedno prvi vozač koji je potvrdio svoj start u međunarodnoj seriji Marčela Lotija.

“Napravili smo tim ciljano za TCR internacionalnu seriju i veoma smo zadovoljni što u nju ulazimo sa Seat sportom. TCR koncept uživa ogroman globalni uspeh i veoma se radujemo debiju Ikarus motorsporta u internacionalnoj seriji. Seat sport nam je puno pomogao da se pripremimo za trke, iz čega se vidi zašto su oni postavili zlatni standard u klijentskom turing trkanju”, rekao je 32-godišnji Ende.

© International Motor Sports Association, LLC.

Vozač iz Los Anđelesa već je napravio lepu karijeru u GT i trkama sportskih automobila u serijama kakve su ALMS, Grand Am, Kontinental i Pireli čelendž (u “ferariju 458” i “aston martin vantidžu GT3”) a u 2006. se takmičio i u formulama u Čempkar Atlantik šampionatu. Njegov trkački heroj je Italijan Alesandro Zanardi, a predstojeća sezona biće mu prva u turing kategoriji.

“Govoreći kao vozač, turing automobili su jedna od mojih prvih ljubavi kad sam otkrivao trkanje i radujem se što ću se i sam u njoj okušati posle deset godina trkanja u GT-u i sa prototipima. Ja ću voziti jedan automobil, a sad radimo na tome da u program uključimo i drugog vozača”, kazao je pilot iz Kalifornije.

Kako bi smanjila logističke troškove, američka ekipa izvodiće svoj TCR program u saradnji s radionicama Nikija Pastorelija u Modeni.