Irski tinejdžer Ris Bar vozi za Target u TCR Nemačka

Italijanski Target kompetišn objavio je ime prvog od svojih vozača za kampanju u TCR Nemačka 2018.

U pitanju je 17-godišnji Ris Bar, aktuelni vicešampion britanske Mini čelendž serije i osvajač Ruki kupa kao najbolji debitant u tom takmičenju.

Tinejdžer iz Irske je pulen vozačkog razvojnog programa Endija Priola, čije je sedište u Silverstonu. Za sobom ima samo ovu debitantsku trkačku godinu, ali ipak smatra da je spreman za uspon na turing lestvici i prelazak iz monomarka serije u najkonkurentniji nacionalni TCR šampionat.

“Apsolutno sam uzbuđen zbog ove prilike da se s Targetom trkam u TCR Nemačka, pogotovu posle svih njihovih TCR uspeha u proteklih nekoliko godina. TCR automobili su sjajni i uz novu strukturu TCR šampionata biće mi privilegija da radim uz tako iskusnu ekipu ljudi. Trkaću se na stazama kao što su Red bul ring, Nirburgring i Hokenhajmring, i to već u svojoj drugoj vozačkoj godini, osećaj je nadrealan. Sada mogu da dovršim svoje zimske pripreme kako bismo u 2018. ušli s dobrim zaletom”, komentarisao je Bar, koji tek treba da potvrdi s kojim će automobilom nastupiti u Nemačkoj.

Target kompetišn ima izvanredna iskustva u saradnji s pilotima s Ostrva. Zahvaljujući u najvećoj meri Džošu Fajlsu, postava iz Trentina osvojila je dva ekipna naslova u Nemačkoj, kao i timski TCR Trofej Evropa.

Šefovi Targeta, braća Andreas i Markus Gumerer, pohvalili su ono što je njihov novi pulen Ris Bar prikazao u dosadašnjoj kratkoj karijeri: Briljantno se pokazao u svojoj prvoj trkačkoj sezoni. Testirao je naš auto iz 2017. i jedva čekamo da ga ponovo vidimo na stazi u automobilu za 2018. Moraće da se unapredi kako bi odgovorio prohtevima tako izazovne serije, ali uvereni smo da će se biti dorastao zadatku, uzimajući u obzir kako je impresivan bio ove sezone i kako se profesionalno razvija. Naša kampanja za 2018. se vrlo lepo sklapa i na nju gledamo sa samopouzdanjem.”

Dosadašnje skromno Barovo trkačko iskustvo stečeno je u Mini čelendž seriji, koja je tokom šest od osam rundi 2017. bila prateći program Britanskog GT šampionata i BRDC Formule 3. U njoj se voze “mini džon kuper vorks” automobili sa dvolitarskim motorom od 255 KS i sekvencijalnim menjačem.