Isporučeno 225 trkačkih “renoa klio” pete generacije

Prodajni rezultati trkačkog “renoa klio” pokazuju da i u apokaliptično doba karantina, izolacije i ograničenja postoje snažne tendencije da se auto-sport održi u životu makar sličnom onom kakav je nekada postojao i bio moguć.

Peta generacija takmičarskog “klija” u verzijama za krug, reli i relikros razvijana je i predstavljena 2019, a proizvodnja je počela u novembru te godine u postrojenjima u Viri-Šatijonu i Dijepu. Prve isporuke najavljene su za prvi kvartal 2020.

Taj kvartal globalno je urnisala pandemija korona virusa, a agonija i zdravstvena kriza i dan danas traju i kraj im se ne nazire.

Ipak, “klio RSR” je u periodu od 10 meseci isporučen u ukupno 225 primeraka širom Evrope i globalno, što u Renou s pravom označavaju kao nesumnjiv internacionalni komercijalni uspeh.

Najprodavaniji je bio “klio reli 5” (133 primerka), slede verzija za kružne trke “klio kup” (70 kupaca), te relikros model “klio RX” (prodato 22 komada).

Najveća potražnja vladala je u Francuskoj (128 automobila), Italiji (32) i zemljama Južne Amerike (16). Put Španije je otišlo 15, za Belgiju 12, a Tursku 11 “klija RSR”. U svakoj od preostalih zemalja do koje je ovaj auto stigao, tiraž mu je jednocifren.

Svim trima verzijama zajednički je turboprehranjivani motor od 1.330 ccm. Gledano po ceni, najskuplji je “klio reli” (42.000 evra), “klio kup” košta 37.900, a “klio RX” 36.900 EUR.

Od prošle sedmice, u Dijepu se proizvodi i “klio reli 4”, a Reno ambiciozno najavljuje da ga je projektovao s ciljem da postane najperformantniji auto s pogonom na dva točka u svojoj kategoriji.

“Za manje od godinu dana, peta generacija “klija” postala je novi etalon za pristupačnost, pouzdanost, višestranost i performanse u svetu auto-sporta”, izjavio je Benoa Nožije, komercijalni direktor Reno sport rejsinga.

“Zahvaljujući tim karakteristikama, naši klijenti sijaju gde god se takmiče. Zahvaljujemo im na poverenju, nastavićemo da pratimo njihove potrebe i da ih predviđamo.”

“Zahvaljujem i našim timovima koji su neumorno radili, naravno onim u Dijepu i Viri-Šatijonu, ali i fabrikama kooperantima kao što su Revoz (Novo Mesto, Slovenija), Bursa (Turska), Motores (Valjadolid – Španija), ACI Le Man i Sanduvil (obe u Francuskoj – prim.).”

“Uz predstojeći dolazak “klija reli 4″, tempo će i idućih meseci biti žestok, ali se svi radujemo novim uspesima naših najodanijih i naših novih klijenata u Reno proizvodima u svim disciplinama.”