Iz Romeo Ferarisa poručuju: “Alfa” je sada auto koji može da se bori za titulu

“Alfa romeo đulijeta” jedini je model – višestruki osvajač trka u dosadašnjem toku sezone TCR internacionalne serije.

Prvo je u Gruziji pobedio Davit Kadžaja, a onda je Dušan Borković trijumfovao u Bahreinu.

Tjuner Romeo Feraris napravio je automobil koji je pretendent i na pojedinačne pobede, ali i na titule, tvrdi tim menadžer Klaudio Bortoleto.

“Dve pobede u četiri trke potvrđuju da imamo konkurentan auto i da smo postali pobednička ekipa u TCR internacionalnoj seriji”, kazao je Italijan. “Obavili smo sjajan posao tokom zime, i rezultati govore sami za sebe. U borbi smo za sve titule, vozačku, timsku i model godine, što nas sigurno čini ponosnim.”

Bortoleto je pohvalio vozače GE forsa Borkovića i Kadžaju, iako je Gruzin u prejako udario u ivičnjak, polomio karter i prerano završio trku 2 u Bahreinu.

“Borković je pokazao da je veoma brz, kao što je učinio i Kadžaja dve nedelje ranije. Nažalost, trke bez bodova su nas udaljile od vođstva. Davit je nažalost na ivičnjaku oštetio karter za ulje, ali je pokazao da neće da odstupi ni milimetar, što je pozitivno”.

Mikela Čeruti vratila se za volan “đulijete” posle izleta u menadžerske vode u Gruziji i testirala je neka nova rešenja na automobilu.

“Mikela je nam je pomogla isprobavajući neke stvari sa kojima nismo hteli da rizikujemo kod Kadžaje ili Borkovića. To što smo pokušali nije dobro radilo u prvoj trci, ali smo za drugu uneli još neke izmene koje su funkcionisale. Nažalost, sa tako jakom konkurencijom teško je nadoknaditi pozicije. Veoma smo optimistični uoči sledećeg trkačkog vikenda na Spa-Frankoršampu”, dodao je Bortoleto.