JAS motorsport sa “hondom sivik” osvojio 11. titulu!

Na stazi Adrija u Italiji ekipa Target kompetišen osvojila je ekipni TCR Trofej Evropa, dok je njenim vozačima Džošu Fajlsu i Đakomu Altoeu zlato izmaklo za dlaku.

To je 11. titula koju je JAS motorsport osvojio sa modelom “honda sivik”.

Fajls i Altoe su počeli vikend u odličnom tempu, tokom treninga i kvalifikacija bili su među prva tri.

Šampion TCR Nemačka i TCR Srednji Istok kvalifikovao se kao drugi, ali je preuzeo vođstvo ispred Gabrijelea Tarkvinija u prvoj trci. Posle pobede bio je vodeći na tabeli sa najvećim šansama da osvoji Trofej Evropa.

Fajls je, posle inverznog starta sa 10. mesta, relativno lako stigao do treće pozicije, ali je ušao u borbu sa Antijem Burijem. Posle kontakta sa Fincem, sudije su odlučile da je Britanac kriv za incident i kažnjen je prolaskom kroz boks. Do karirane zastave Džoš nije mogao da napreduje dovoljno pozicija kako bi ipak postao konačni slavljenik i u konačnom poretku Trofeja rangiran je kao treći.

Altoe je oba sprinta završio treći, ali je klasifikovan kao drugi jer Tarkvinijev “hjundai” ima privremenu homologaciju. Đakominu to ipak nije bilo dovoljno da se ovenča trofejom, već mu je, zato što nije osvojio nijednu trku, pripalo srebro na Adriji.

Ipak, rezultat dvojice pilota “honde” bio je dovoljan da Target odnese u Južni Tirol još jedan trofej. Ekipa je osvojila po dva TCR naslova u 2015. i 2016. godini, a ovo joj je treći u sezoni 2017.

Lider TCR projekta u JAS motorsportu Mads Fišer bio je zadovoljan rezultatom postignutim na Adriji.

“Trofej Evropa je prilika za najbolje vozače i timove iz evropskih serija da se bore jedni protiv drugih. Target kompetišen je već trijumfovao u TCR Nemačka, a mi smo veoma ponosni na njih što su uzeli i Trofej Evropa. Džoš i Đakomo su odlično vozili i šteta je što se niko od njih nije ovenčao vozačkim trofejom, ali je timski fantastičan način da završimo sezonu.”