Jokohama na Nirburgringu ponovo na tapetu posle gumi defekata

Photo Antonin Vincent / DPPI

Liferant WTCC pneumatika trebalo je da izvuče pouke iz prošlogodišnjih incidenata na WTCC rundi na Nirburgringu Nordšlajfe, ali se vozači žale da to izgleda nije bio slučaj.

Eksplozije Jokohama guma 2016. upropastile su trke Tomu Koronelu i Tijagu Monteiru – posredno i Ivanu Mileru. Pneumatici su pucali i na testu i treninzima u četvrtak i petak, takvih slučajeva ukupno je bilo 13 ili 14.

Pojedini vozači su bili u dilemi da li da uopšte voze glavnu trku na Severnoj petlji, a tadašnji WTCC trkač Gabrijele Tarkvini je između sprintova pokušavao da ujedini kolege u zahtevu da se takmiče samo na gran pri sekciji staze, ne i na Nordšlajfeu.

Piloti su zaključili da je za trkanje na Nirburgringu – uz maksimalni balast podignut na 80 kg – potrebna specijalna guma, dok je Jokohama preporučivala konzervativnija podešavanja i parametre koji se tiču pritiska pneumatika i nagiba točkova, i obećala je da će istražiti stvar.

Godinu dana kasnije, prvi WTCC takmičarski dan u Ajfelima ponovo je doneo slične probleme. U četvrtak su gume opet eksplodirale, ili su na njima izbijali plikovi. Katsburgu i Bjerku pukli su pneumatici na testu, dok je Mihelis sa istim problemom prošao odlično. On se sa probušenom gumom zaustavio tik ispred čelične ograde u koju se bio zaleteo na kraju kruga koji je trebalo da bude najbrži celog dana. Hafu se gazeći sloj odvojio od tela pneumatika.

Jokohama je navodno obavestila ekipe da je primetila kako koriste pritiske niže od onih koje im je ona kao proizvođač preporučila, ali WTCC timovi ne veruju da problem leži u pritisku pneumatika, već u tome što za ovaj sasvim poseban događaj na kalendaru šampionata i dalje ne postoji posebna guma.

“Ovo je najopasnija staza na koju dolazimo i poslednja na kojoj želite muke s gumama”, ispričao je zabrinuti Norbert Mihelis, koji ipak mora biti srećan što je na treningu prošao bez teškog udarca u ogradu.
“Pritisci svakako nisu preniski i ne mogu da zamislim da je problem u nagibu točkova ili u pritisku. Reč je o prirodi staze i opterećenju koje guma trpi. Ne znam da li je ovaj određeni komplet guma bio isuviše opterećen prethodnog vikenda, pa je ovde samo kolabirao, ali mislim da je to povezano s prirodom staze, jer se svi timovi muče s gumi-defektima.”

Photo Antonin Vincent / DPPI

Haf je 2016. doživeo teži udes na treningu, uzrokovan eksplozijom pneumatika. Ove godine nije iskusio dramu tog kalibra, ali je svejedno bio ogorčen zbog izbijanja plikova na kompletu guma na kojima je izvezao samo jednu turu kvalifikacija u Mađarskoj.

“Cela guma je sišla s karkase. Kazao sam im da to nije izazvano ničim posebnim, ali su ljudi iz Jokohame rekli da sam na levoj krivini zablokirao točak i da je to posledica nagiba. Međutim, na ovim automobilima se unutrašnji točak odigne od tla na krivini i tu nagiba nema”, kazao je Englez za TouringCarTimes.

Mešavine Jokohama pneumatika za WTCC nisu menjane u dve poslednje godine i Haf ističe da je nešto već odavno trebalo da se učini kako bi japanska kuća proizvela specijalnu gumu za trkanje na Nirburgringu Nordšlajfe.

“Svako ko vozi GT trke na Nirburgringu zna da postoji posebna Nirburgring guma. Isto je u Britanskom turing prvenstvu, gde Danlop proizvodi poseban pneumatik za Trakston.”

“Ima staza na kojima o tome i ne brinete previše, ali na stazi poput ove, na kojoj se pet ili šest krivina voze brzinom od 260km/h, vaš najveći strah nije hoće li vam balans automobila biti OK, ili da li će vam na skretanju pobeći zadnji kraj. Vi se ovde plašite hoće li vam pući prednja desna guma kad vozite kroz levu krivinu. Jer, to se često dešava”, poručio je Haf i dodao: “Jokohama može neprestano da priča kako vozimo na gumama s preniskim pritiskom, ali ako vozimo sa pritiskom koji oni traže, na kraju kruga on će porasti na 2,6 ili 2,7 bara i gume neće funkcionisati – istopiće se. To je stvar o kojoj ne bi trebalo da brinemo u jednom svetskom šampionatu.”

Na drugom treningu, voženom u petak ujutru, nije zabeležen nijedan gumi defekt. Ostaje da se vidi da li će se tako i nastaviti tokom ovog i sutrašnjeg dana, a otvoreno je pitanje šta će se dogoditi kada temperatura asfalta poraste.