Još jedan dobitak za TCR: Džejms Neš vozi u Makauu

Engleski trkač Džejms Neš, osvajač WTCC Jokohama trofeja 2013, startovaće na završnoj rundi TCR Internacionalne serije za volanom „ford fokusa“.

Svoje najbolje rezultate 29-godišnjak iz Milton Kinsa postizao je u turing takmičenjima. U sezoni 2011. nastupao je u Britanskom prvenstvu u „voksol vektri“, osvojio je jednu BTCC trku i završio kao peti u generalnom.

U 2013. se istakao u Svetskom prvenstvu, kada je za volanom „ševrolet kruza“ Bambu inženjeringa postigao dve pobede u apsolutnoj konkurenciji, osvojio vozački Jokohama trofej i godinu okončao kao trećeplasirani apsolutno.

65388btcc-Nash2 2013_Nash_Mac_RACE1_500Pošto nije uspeo da obezbedi nastavak WTCC angažmana u epohi novih, TC1 pravila, Neš se od 2014. posvetio GT trkama u Blanpan endurans seriji i Britanskom GT prvenstvu.

Neš će na ulicama Makaua voziti „ford fokus“ koji za najprestižniju TCR trku godine zajednički prijavljuju italijanski Protim i FRD Ford HK rejsing tim iz Hong Konga. Zanimljivo je da je Englez 2012. debitovao u WTCC-u takođe kao vozač „forda“, a u Makauu je startovao četiri puta i u dve trke je stizao do bodova.

„Posmatrao sam kako se TCR razvija u svojoj inauguralnoj sezoni i uspeh serije je neverovatan. Ulazak u šampionat sa „fordom“ je sjajna prilika, a trkanje u Makauu je uvek nešto posebno. Jedva čekam da izvezem svoje prve krugove u TCR automobilu“, kazao je Neš.