Jubilej: Pola veka od prve apsolutne pobede Poršea na Le Manu

Ime Porše je danas gotovo sinonim za 24 časa Le Mana, što može da se zahvali i rekordnom broju od 19 pobeda na čuvenoj trci izdržljivosti postignutih u apsolutnoj konkurenciji.

Prva od tih 19 zabeležena je 14. juna 1970. godine, što je uspelo modelu “porše 917 KH” od 580 KS. Nemačko-englesku posadu automobila #23 tima Porše Salcburg činili su Hans Herman i Ričard Atvud.

Marka iz Štutgarta prisutna je na Le Manu neprekidno od 1951. godine, najuspešniji je proizvođač u gotovo stogodišnjoj istoriji trke, ima 108 pobeda u klasi i nebrojene podijume. Ipak, prva apsolutna pobeda je posebna uspomena, zato će slavljenički auto iz 1970. ovog juna biti izložen u Porše muzeju.

Trka 1970. trajala je 343 kruga, pobednički duo prešao je 4.607,811 kilometar, a Herman se danas seća: “Tu trku obeležila je kiša i osećali smo da moramo stalno da menjamo gume i prilagođavamo se situaciji. Nije nas habanje guma teralo da ih menjamo, već stalne promene vremena. Do pobede nas je dovela činjenica da smo se odlično uklopili kao vozački tandem. Kad se u 24-časovnoj trci takmiče samo dva vozača, to nije mala stvar. Na treninzima smo na automobilu radili do poslednjeg trenutka. “917” je počeo kao vrlo komplikovan auto, više je on vozio nas nego mi njega, sve dok mu nismo optimizovali aerodinamiku i pretvorili ga u pobednički auto.”

Atvud dodaje: “Le Man je trka u kojoj vam se sve uklopi, ili ne bude tako. U tim danima 24 časa je bila više endurans vožnja nego trka. Hans i ja smo jednostavno bili tim snova, naša pobeda bila je potpuno neočekivana jer naš auto nije imao odgovarajući setap za brzinu. Ta pobeda je tokom godina dobila na značaju – ko bi pretpostavio da će Porše postati rekorder na toj trci? U to vreme bio sam nesvestan da se borim i sa jednim ličnim izazovom: tokom trke nisam mogao ništa da jedem, a pio sam samo mleko da ostanem fit za vožnju. Nisam ni znao da sam vozio sa zauškama.”

Porše debi na Le Manu, godina je 1951.

Već je prvi start Poršea na 24 časa Le Mana 1951. godine s modelom “356 SL” rezultirao trijumfom u klasi, ali je put do apsolutnog vrha bio još dug. Kuća se koncentrisala na uspehe u klasama manje zapremine motora, a strategija je promenjena kasnih šezdesetih. Tako je 1969. “poršeu” do pobede falilo svega 120 metara, što je ostalo ubeležno kao najtešnji finiš u istoriji trke.

Dotle naučene lekcije primenjene su u pripremi za Le Man 1970, s totalnom okupacijom podijuma kao ishodom. Herman i Atvud završili su na prvom mestu, a do karirane zastave su ih ispratili Žerar Larus i Vili Kauhzen u Martini “poršeu 917 LH” i Austrijanci Helmut Marko i Rudi Lins u poršeu 908/02″.

Taj je rezultat odjeknuo, što dokazuje i startna lista za trku 1971: 33 od 49 posada bilo je za volanom nekog od modela izrađenih u Štutgart-Cufenhauzenu, taj rekord na snazi je i danas. Pobednik 1971. bio je ponovo “917 KH”, ali sa tandemom Helmut Marko – Hajs Van Lenep.

Porše je zaslužan i za prvu pobedu automobila s turbo motorom na Le Manu, što je postignuće modela “936 spajder”, koji je slavio 1976. (Džeki Iks-Hajs van Lenep) i 1977. godine (Iks-Hejvud-Bart).

Trijumf posade Iks-Hejvud-Bart na Le Manu 1977.

Klijentski tim Kremer Porše prvi je prošao kroz cilj 1979. (u tročlanoj posadi bio je i Klaus Ludvig), a model “935 K3” – derivat “poršea 911” – bio je prvi osvajač Le Mana sa motorom pozadi.

Između 1981. i 1987. Porše automobili bili su nesavladivi na francuskom maratonu. Najduža pobednička serija jednog proizvođača u istoriji trke otvorena je trećim i poslednjim trijumfom “936 spajdera” (Iks-Bel), a kad je fabrički tim 1982. u vatru ubacio novi “porše 956”, taj je na Le Man debiju stigao do trostruke pobede i vladao je do 1985. Auto je upamćen kao prvi “porše” s aluminijumskom monokok šasijom, imao je naprednu aerodinamiku koja je stvarala veliki potisak bez značajnog povećanja otpora vazduha.

U njemu i nasledniku “962 C” razvijani su sistemi elektronskog paljenja i ubrizgavanja goriva, kao i PKT transmisija s dvostrukim kvačilom. U pretposlednjoj deceniji XX veka Porše je u toj meri dominirao na Le Manu da je imao devet automobila u top 10 poretku 1983, te 8 od prvih 10 u godinama 1984. i 1985. Oba trijumfa “poršea 962C” (1986, 1987) delo su posade Derek Bel – Hans-Joahim Štuk – Al Holbert.

U devedesetim je Porše bilans obogaćen sa još četiri apsolutne pobede fabričke i privatnih ekipa, a slavu su stekla tri različita modela. Niz je 1994. otvorio privatni Dauer rejsing, koji je pametno iskoristio rupu u pravilima i uz obilnu Poršeovu pomoć stvorio “dauer 962 le man”, a na bazi “962 C”. Na najviši stepenik podijuma izašli su Janik Dalmas, Harli Hejvud i Mauro Baldi.

Sledeći Porše pobednik bio je mešanac sa Jaguarovom genetikom, ali su ga ipak razvili Nemci u saradnji s ekipom Toma Vokinšoa. Na nečistu krv ukazuje i naziv “TWR porše WSC spajder”, u kom su klijentske posade tima Rajnholda Jesta trijumfovale 1996. (Manuel Rojter – Dejvi Džons – Aleksander Vurc) i 1997. (Mikele Alboreto – Stefan Johanson – Tom Kristensen).

Poslednja apsolutna pobeda Poršea u eri pre hibrida: “911 GT1” vozili su Mekniš, Orteli i Ajelo

Posle asistencija pružanih privatnicima, u 1998. je bio red da zablista fabrički projekat. Porše je spremio “911 GT1”, svoj prvi auto sa karbonfiber monokok šasijom i prvi fabrički sa karbonskim kočnicama i na Le Manu je pobedio i šesnaesti put. Šampanjac su ispili Alan Mekniš, Loran Ajelo i Stefan Orteli. U narednim godinama sportska aktivnost brenda usredsređena je na GT kategoriju, “porše 911” i pomoć privatnim timovima, što je na Le Manu nagrađeno sa 11 pobeda u klasi u razdoblju od 1999. do 2018.

Za još tri apsolutne pobede postarao se “porše 919 hibrid”, novi kompletno fabrički projekat koji je takmičarski život započeo 2014. godine. Auto je posedovao dva odvojena hibridna sistema za povraćaj energije, termalne i kinetičke, dalje pretvarane pretvarane u električnu i skladištene u litijum-jonskoj bateriji. Stvoren da pobedi na Le Manu, ovaj prototip od 900 KS u tome je uspevao 2015. (Bamber-Hilkenberg-Tandi), 2016. (Dima-Jani-Lib) i 2017. godine (Bernhard-Hartli-Bamber).