Jubilej u Teksasu: Osamstota Naskar kup pobeda Ševroleta

(Photo by Chris Owens/HHP for Chevy Racing)

Nedeljni trijumf Čejsa Eliota na Teksas gran priju na stazi COTA u Teksasu ostaće upamćen kao osamstota pobeda marke Ševrolet u Naskar kupu.

Trka je bila najblaže rečeno kontroverzna. Vožena je po sve jačoj kiši, slaboj vidljivosti i poplavljenoj pisti. Obeležili su je automobili koji lete i automobili koji gore, teški udesi u kojima nije bilo povređenih i crvene zastave, da bi konačno bila prekinuta posle 54 od predviđenih 68 krugova.

Pobeda je pripala aktuelnom šampionu Eliotu, kome je prekid odlično poslužio jer njegov “kamaro ZL1 1LE” nije imao goriva za celu teoretski predviđenu distancu i morao bi u boks pre karirane zastave. Otud se pojavila i optužba da je organizator ciljano odabrao momenat da proglasi kraj kako bi omogućio baš takav ishod.

Dok su se konkurenti žalili da pred sobom nisu videli ništa, da su uslovi bili isuviše opasni za vožnju i govorili da se nikada u karijeri nisu osećali nesigurnije, konačni pobednik je elegantno izbegao da se izjasni kada je trebalo prekinuti trku, rekavši da to na kraju krajeva nije njegova odluka.

Eliotu je pobeda u Teksasu bila dvanaesta u Kup karijeri, a prva u sezoni 2021. Slavio je s njim i njegov tim Hendrik motorsport, sada po broju osvojenih trka (268) izjednačen na prvom mestu večne liste šampionata sa ekipom Ričard Peti enterprajzis.

Ipak, zbog već pomenutog jubilarnog broja 800 najviše razloga za zadovoljstvo imao Ševrolet. Prvi trijumf u popularnoj nacionalnoj seriji marka s leptir mašnom zabeležila je pre 66 godina, u sedmoj Naskar sezoni, 26. marta 1955. na Kolumbija spidveju u Južnoj Karolini.

U osvajače jubilarnih trka za Ševi upisivale su se i legende discipline iz nama bližeg doba, kao što su Dejl Ernhart (pobeda #300), Džef Gordon (#500) i Džimi Džonson (#700).

Upitan koji se od 800 trijumfa posebno ističe, Džim Kembel, potpredsednik Ševroleta US zadužen za performanse i auto-sport dao je klasičan trkački odgovor: ona koja će tek doći.

“Prva pobeda je na neki način bila početak ere Ševi malog V8 bloka, a ta era je bila prekretnica za našu kompaniju, tada smo dodali neverovatne performanse mnogim našim vozilima, uključujući ona kojim se trkamo na stazama. Ako prođete sve njih, toliko je mnogo istorijskih pobeda, toliko je mnogo značajnih i važnih.”

“U trkanju sam već dugo i kad pitate vlasnike timova o nekoj pobedi, ili ih pozovete da proslavimo pobedu, oni se vrlo brzo prebace na to šta je sledeće. Šta ćemo sa sledećom pobedom? Moramo da održimo zamah, kako ćemo da održimo zamah? Zato je omiljena pobeda ona sledeća”, poručio je Kembel.

Komentar je imao i Rik Hendrik, vlasnik jednog od najdominantnijih Naskar timova: “Toliko sam ponosan zbog Ševroleta. Nikada se nisam trkao ni sa jednom drugom markom i to je sjajan niz. Osamsto pobeda, u to je teško poverovati koji god proizvođač da je u pitanju.”

“Podrška Ševroleta bila je izvanredna svih ovih godina. Uvek su tu i to mnogo cenim. Držite se proizvođača, prolazite kroz vremena kada mislite da auto nije toliko dobar, onda uđete u niz i sve dođe na svoje.”

Jubilarne pobede Ševroleta u Naskar kupu:
#1: 26 mart 1955 – Fonti Flok, Kolumbija, Južna Karolina
#100: 7. jul 1962 – Reks Vajt, Kolumbija, Južna Karolina
#200: 11. jun 1978 – Beni Parsons, Riversajd, Kalifornija
#300: 20. april 1986 – Dejl Ernhart Stariji, Nort Vilksboro, Severna Karolina
#400: 10. septembar 1994 – Teri Labonte, Ričmond, Virdžinija
#500: 12. avgust 2001 – Džef Gordon, Votkins Glen, Njujork
#600: 25 mart. 2007 – Kajl Buš, Bristol, Tenesi
#700: 4. novembar 2012 – Džimi Džonson – Fort Vort, Teksas
#800: 23. maj 2021 – Čejs Eliot, Ostin, Teksas

Pobede Ševroleta po modelima automobila:
“monte karlo”/”monte karlo SS” = 396
“impala”/”impala SS” = 152
“ševrolet SS” = 73
“lumina” = 61
“bel er” ili “biskejn” = 55
“ševel”/”ševel laguna”/”laguna S-3” = 36
“kamaro”/”kamaro ZL1″/”kamaro ZL1 1LE” = 27