Katsburg dobio angažman u endurans IMSA postavi Korveta rejsinga

Niki Katsburg je kao endurans specijalista dobio angažman u ekipi Korveta rejsing, za koju će u 2020. voziti tri trke izdržljivosti u IMSA šampionatu sportskih automobila: Roleks 24, 12 sati Sebringa i završnu rundu sezone, Mali Le Man na Roud Atlanti.

U tim nastupima Holanđanin će biti pridružen celosezonskoj postavi “korvete” #3, koju čine Antonio Garsija i Džordan Tejlor.

Katsburgovo široko takmičarsko iskustvo obuhvata nastupe u turing i GT kategorijama. Vozio je i vozi WTCC i WTCR, startovao je u FIA WEC šampionatu, IMSA seriji i pojedinačnim trkama poput 24 sata Nirburgringa.

Za volanom “korvete C6.R” trkao se u FIA GT1 Svetskom prvenstvu, a u kokpitu “korvete C7.R” učestvovao je na zvaničnom testu za 24 časa Le Mana.

Korveta je za tri dugoprugaške IMSA trke u 2020. ponovo angažovala i Marsela Feslera, koji je s ekipom već petu sezonu. Trostruki osvajač Le Mana i bivši WEC prvak sveta, on će u automobilu #4 činiti trio zajedno s Oliverom Gevinom i Tomijem Milnerom.

Korveta rejsing u predstojeću IMSA kampanju u GTLM klasi ulazi s novim modelom “C8.R”, koji poseduje centralno postavljen motor.

Sva šestorica Korvetinih vozača otvoriće sezonu 2020. učešćem na tradicionalnom testu na Dejtoni, koji se vozi od 3. do 5. januara.

“Izuzetno mi je drago što se priključujem Korveta rejsingu. Još otkad sam 2011. vozio “korvetu C6.R” i “korvetu C7.R” na Le Man test danu 2016. sanjao sam da se jednog dana pridružim fabričkoj ekipi. Korveta je legendaran brend sa već godinama sjajnim rezultatima. Bili su mi tim za uzor u nekoliko IMSA trka koje sam vozio, a njihove vozačke postave su tradicionalno izuzetno moćne. Sad sam i ja deo svega toga, što me čini zaista ponosnim”, komentarisao je Katsburg svoj predstojeći angažman.