Klio kup Evropa: Miljkoviću pobeda i drugo mesto u klasi Čelendžer na Spa-Frankoršampu

Photo credit: DPPI/Alpine racing

Srpski automobilista Nikola Miljković završio je peti trkački vikend Klio kup Evropa, koji je vožen na Spa-Frankoršampu.

On je subotnju trku završio je na osmom mestu u ukupnom poretku. Ujedno, taj rezultat mu je doneo i drugo mesto u klasama Čelendžer i Centralna Evropa.

Za nedeljni sprint, naš as se kvalifikovao kao četvrti gde je trku i završio. U klasama Čelendžer i Centralna Evropa ovog puta je bio pobednik.

Trkač iz Beograda se odlično snašao na kišnoj stazi, koja važi za jednu od najzahtevnijih na svetu. Uz sjajan rezultat, Miljković je zabeležio i najbrži krug.

“Prezadovoljan sam, jer su se ovoga puta sav naš trud i zalaganje višestruko isplatilli. Četiri puta sam se peo na podijum, po dva puta u subotu i nedelju. Moglo je da bude i drugačije, jer mi je pred kraj nedeljne trke, usled oštećenja, počela da ispušta guma. Srećom, poslednja tri kruga su vožena iza sigurnosnog vozila, inače verovatno ne bih ni uspeo da završim tu trku”, kaže Miljković i dodaje da mu ovaj rezultat mnogo znači za samopouzdanje.

On je otkrio i da će pauzu u šampionatu, koji se nastavlja 23. avgusta, iskoristiti da se što bolje pripremi za nastavak duge i naporne sezone.

Zajedno sa Miljkovićem na stazi Spa je nastupao i njegov imenjak Tošić, koji je u subotnjim kvalifikacijama zabeležio odlično sedmo vreme, ali mu je, nažalost, taj krug poništen zbog prekoračenja granica staze.

U subotnjoj trci Tošić je dobio udarac otpozadi, koji mu je oštetio zadnji levi točak, pa nije mogao bolje od 25. mesta. Ipak, u drugoj trci, nakon starta sa 26. mesta, Tošić je uspeo da završi 21.

Nastavak sezone Klio kupa Evropa planiran je za kraj avgusta na stazi Manjikur u Francuskoj.