Kolčago kao inspiracija: Još jedan italijanski veteran ponovo oblači kombinezon

Renesansa sportske karijere Roberta Kolčaga, koji je posle nekoliko godina takmičarske pauze osvojio Italijansko prvenstvo na krugu, a ove sezone je među najozbiljnijim pretendentima na tron u TCR Internacionalnoj seriji, poslužila je kao nadahnuće još jednom veteranu iz Italije, koji se sprema da ovog vikenda obuče kombinezon, stavi kacigu i debituje u nacionalnom TCR šampionatu.

U pitanju je 55-godišnji Feliče Tedeski, koji će koji će na Muđelu debitovati u TCR prvenstvu Italije za volanom “sivika” ekipe MM motorsport. On nije naročito poznat van granica svoje zemlje, ali ga tamo pamte po nastupima u nacionalnoj Formuli 3 u jakoj konkurenciji u osamdesetim, u Formuli 3000 početkom devedesetih, u superturingu od 1994. do 1997, potom u GT i sportskim automobilima, te u Superstars seriji. Pre pet godina, trebalo je da vozi WTCC rundu na Sonomi, ali je u udesu na treningu tako oštetio Protimov “BMW 320 TC” da je njegov vikend odmah bio završen.

Italijani ističu sredinu devedesetih kao period u kojem je Tedeski vozio “alfu 155” u nacionalnom superturingu i tvrde da je u to vreme bio jedan od protagonista serije, uvek u igri za trofej namenjen privatnicima, neretko u poziciji da se plasira bolje od suparnika u zvaničnim timovima.

Tedeski je u formula kategorijama išao istim putem kao Kolčago, koji mu je i poslužio kao najnovija inspiracija.

“Kada sam video da je Roberto pokazao da može da bude među najboljima i u TCR Internacionalnoj seriji, pomislio sam da možda vredi da pokušam da se vratim na pistu”, objasnio je trkački veteran svoju motivaciju za ulazak u TCR Italija. “Obojica smo iz generacije koja je mnogo doprinela i nastavlja da doprinosi našem automobilizmu. To su bile neverovatne godine.”

“Pre nekog vremena mi se dogodilo da sretnem Emanuelea Alborgetija, šefa MM motorsrporta i tu se rodila ideja o prvom testu u “hondi sivik” u Čerezini. Posle sam probao auto početkom jula na Muđelu, i eto me ovde, spremnog da se oprobam u trci. Ne mogu da znam gde može da mi bude mesto, ali sam u svakom slučaju zadovoljan prvim dodirom sa automobilom. U poslednjem dobrom krugu napravio sam grešku, možda sam mogao da vozim i krug od 2:00.3.”

Pilot iz Umbrije prešao je 44 kruga na testu na Muđelu, uz najbolji od 2:01.069, i bez oklevanja je utvrdio da postoje dodirne tačke između “sivika TCR” koji je isprobao i svog nekadašnjeg superturing automobila, “alfe 155 D2”.

“Apsolutno, i ima ih zaista mnogo, zato sam se odmah i osetio dobro u kokpitu. Stvarno mi je izgledalo kao da mi se vraćaju iste senzacije, kao da se automobil identično ponaša. Baš kao i kod “alfe 155”, osetio sam tipično podupravljanje koje odmah nestaje na novim gumama. Zaista su mnogo slični, štaviše snaga je veća od 300 KS, koliko je imao superturing onih dana. Primetio sam i da je auto jako osetljiv na podešavanja, mnogo više nego “155” i tu se vidi evolucija šasije od najmanje dvadeset godina.”

“Zabavio sam se kako u GT trkama nisam mogao, kada sam sam se pre dve godine trkao u “ferariju 458″. Opet, ubeđen sam da sam vozio na 85% mogućnosti, oko toga ozbiljno moram da se potrudim. Verujem da pre svega na kočenju mogu mnogo da se poboljšam. Ako je prava sila iznosila najmanje 80 kilograma, ja sam uspeo da se približim onoj od 65, i to tek u poslednjim krugovima. Zatim, još mi nije prirodno da kočim levom nogom. Pokušavam, ali kao da ne mogu da izvedem onaj pritisak na kočnicu koji postižem desnom. Videćemo, još mnogo šta moram da poboljšam.”

“Volja nikad ne prolazi, u tome je cela stvar”, odgovara TCR debitant na pitanje šta pokušava da postigne povratkom na stazu posle dvogodišnje pauze. “A ovaj tip automobila, toliko blizu superturingu iz mojih dana, još me je jače privukao da se vratim.”

“Kad vidim šta su uradile i šta još čine moje F3 kolege kao što su Đovanardi, Kolčago, Naspeti, Morbideli, pomalo se i kajem. Možda bi svašta bilo drugačije da se 1991. nisam zaustavio posle Formule 3000, već da sam odmah debitovao u prekrivenim točkovima, ko to može da zna…”

“Godine koje sam potom proveo u sportskim prototipovima i sportskim automobilima, pa i neka iskustva s “ferarijem 333″, sigurno su obogatile moja takmičarska iskustva. Ali, verujem da sam upravo u turing automobilima imao najbolji osećaj. Sad stižem u TCR Italija da pokušam ponovo i to činim kako bih odmah bio protagonista. Meni se dopada da se trkam samo ako znam da sam konkurentan i da mogu da se borim za vrhunske pozicije.”

Do četvrte etape prvenstva Italije na krugu ostao je samo još jedan dan. Prvi trening se vozi u petak u 14:55. U subotu se od 10:10 održava druga probna sesija, kvalifikacije su na rasporedu u 12:50. Trke se održavaju u nedelju od 11:25 i 17:55, obe traju 25 minuta + 1 krug i obe se mogu pratiti uživo na platformi www.acisport.it.

1 Comment

  1. Da su dali JAS-ovu Hondu Tarkviniju ove sezone naprašio bi sve po redu sa sve zajedno Verneom, Kolčagom i Kominijem.

Comments are closed.