Komtuju prvi kompletirao WTCR postavu: Panis i Dipon voze belgijske “audije”

Belgijski tim Komtuju rejsing objavio je imena svog vozačkog tandema za prvu sezonu nove serije, Svetskog kupa turing automobila (WTCR).

Ekipa će, kao i 2017. u TCR Internacionalnoj seriji nastupati s “audijima RS 3 LMS”, a voziće ih Belgijanac Denis Dipon i Francuz Orelijen Panis.

Dipon ima 25 godina i uživa podršku nacionalnog Kraljevskog auto-kluba, što pokazuje i livreja njegovog “audija”. U protekle dve sezone sticao je turing iskustvo u regionalnom Beneluks prvenstvu i u Internacionalnoj seriji, vozeći “seat leon”.

“Nikad neću moći dovoljno da se zahvalim Kraljevskom auto-klubu Belgije i Komtuju rejsingu na prilici koju su mi pružili”, kazao je Dipon. “Učestvovaću u ovom međunarodnom šampionatu, imaću više vremena na stazi nego ikada ranije i voziću “audi RS3 LMS” Komtuju rejsinga, svakako vrlo moćan auto.”

“Naravno, ja ne poznajem skoro nijednu stazu, ali imaću mnogo prilika da dokažem svoju vrednost i nadam se da ću se nekoliko puta popeti na podijum.”

Kraljevski auto-klub Belgije vrlo je istrajan u pronalaženju nacionalnih talenata, njegovi puleni su između ostalih bili i današnji WRC superstar Tjeri Nevil i F1 pilot Štofel Vandorn.

Photo Gregory Lenormand / DPPI.

Drugi Komtuju “audi” poveren je 23-godišnjem Orelijenu Panisu. Sin bivšeg F1 pilota, i sam bivši formula takmičar, Francuz se od prošle godine posvetio turing kategoriji.

Prvu polusezonu proveo je kao Zengeov vozač u Svetskom šampionatu, a drugu kao pulen tima Butsen Žinion u TCR Internacionalnoj seriji, u kojoj je za volanom “honde sivik” osvojio trku na Buriramu.

“Drago mi je što ću u inauguralnoj WTCR sezoni biti sa Komtuju rejsingom i voziti “audi”. Ekipa je vrlo profesionalna i sposobna da se bori za vrhunske pozicije. Jedva čekam da počnem da testiram i da sezona počne”, izjavio je Panis.

Prošle godine su za Komtuju rejsing u TCR Internacionalnoj seriji nastupali Stefano Komini i Frederik Ferviš.