Koronel: Ostanak u WTCC-u verovatan

Sedmo mesto u poretku vozača, status najbolje plasiranog vozača „RML ševroleta“ i jednogodišnje iskustvo za volanom TC1 automobila s prednjim pogonom: Tom Koronel veruje da se nalazi u dobroj poziciji da i u 2015. sebi osigura angažman u Svetskom šampionatu turing automobila.

To je i deklarisani cilj 42-godišnjeg holandskog trkača, koji je ove godine branio boje ROAL-motorsporta i u 21 voženoj trci ukupno se tri puta popeo na podijum (Salcburgring, Spa, Peking).

054_CORONEL„Dokazao sam da možemo da zakomplikujemo život fabričkim timovima“, istakao je Koronel. „Sve u svemu, imam dobre razloge da budem zadovoljan. Pre svega, kad se setim da sam početkom sezone 2014. morao da propustim nekoliko trka, jer sam odmah na startu bio uključen u veoma gadan sudar.“

Demoliran u Marakešu, primoran da propusti Pol Rikar, Koronel se ponovo umešao u igru tek od trećeg takmičarskog vikenda (Mađarska).

„I sad se mnogo trudim da i 2015. ponovo budem tu“, ispričao je 42-godišnji veteran, koji je u Svetskom šampionatu od prve sezone nove epohe i koji je startovao na 211 WTCC trka. „Iskreno se nadam da ćemo i u idućoj sezoni biti na ovako visokom takmičarskom nivou. Prvi razgovori već teku i zasad sve izgleda jako dobro.“

MVO_7181
Vozač iz Nardena se, očigledno, priprema za ostanak u kategoriji koju s pravom smatra svojim domom, takođe i za nastavak saradnje s ekipom Roberta Ravalje, za koju nastupa već četiri sezone. No, pre bilo kakve akcije na krugu, Toma očekuje drugi start na Dakar reliju u tandemu sa bratom blizancem Timom Koronelom, koji će u 2015. treći put učestvovati na najprestižnijem maratonskom reliju na svetu.